Брюксел с първа реакция след заплахите на компанията „Мета“, че

...
Брюксел с първа реакция след заплахите на компанията „Мета“, че
Коментари Харесай

Брюксел след заплахата на Зукърбърг, че ще спре „Фейсбук“ и „Инстаграм“ в ЕС: Засега без коментар

Брюксел с първа реакция след заканите на компанията „ Мета “, че ще спре обществените мрежи „ Facebook “ и „ Инстаграм “ на територията на Европейския съюз, предава бТВ.

По-рано Марк Зукърбърг предизвести, че може да спре обществените мрежи за европейския пазар, а повода е строгият европейски правилник за отбрана на персоналните данни.

Проблемът е в интернационалния трансфер на персонални данни, който е все по-строг в Европейски Съюз, надалеч не толкоз ограничителен в Съединените щати. Компанията „ Мета “, към която принадлежат „ Facebook “ и „ Инстаграм “, желае да трансферира към американски сървъри обработката на персоналните данни на европейските си консуматори, същинско богатство в промишлеността.

Европа желае те да останат на нейна територия. „ Facebook “ и „ Инстаграм “ може и да спрат за Европа, настояват от „ Мета “, поради разпоредбите на Европейска комисия за прекачване на данни отвън Съюза. Реална опасност или напън за бърз компромис?

„ Това изказване е напълно скорошно. За момента няма да разясняваме. Но едно е несъмнено: Европейски Съюз прави законодателство в сходство с полезностите ни и с ползите на потребителите ни, като взима поради икономическите фактори. Естествено, Европейски Съюз е самостоятелен, когато прави законодателството си “, разяснява Ерик Мамер, представител на Европейската комисия.

Преди дни акциите на „ Мета “ се сринаха на борсата. Неофициалните мнения са, че тъкмо в този момент компанията надали би си разрешила да се раздели с европейските си клиенти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР