Брюксел призова държавите-членки да се подготвят за ваксинация срещу COVID-19

...
Брюксел призова държавите-членки да се подготвят за ваксинация срещу COVID-19
Коментари Харесай

Брюксел обяви кога да се готвим за ваксинация

Брюксел прикани държавите-членки да се приготвят за имунизация против COVID-19 и разкри тактиката си за това тя да бъде разгърната допустимо най-бързо в целия блок, осведоми Евронюз.

Държавите-членки би трябвало също да подсигуряват елементарен достъп до имунизацията за целевите групи и да насочат ясни известия по отношение на изгодите, рисковете и смисъла на имунизациите за създаване на доверие, сподели Комисията.

" Безопасната и ефикасна ваксина е най-хубавият ни опит да победим ковид и да се върнем към естествения си живот, " съобщи в изказване ръководителят Урсула фон дер Лайен.

" Трябва да подсигуряваме, че откакто бъде открита ваксина, ние ще сме изцяло подготвени да я използваме ", сподели тя, наблягайки: " Ако желаеме имунизацията да бъде сполучлива, би трябвало да се подготвим в този момент. "

Всички държави-членки ще имат едновременен достъп до утвърдената ваксина и дозите ще бъдат разпределяни въз основа на числеността на популацията.

Дозите обаче в началото ще бъдат лимитирани, преди производството да може да бъде увеличено, тъй че Комисията предложи избрани групи да бъдат с преимущество. Те включват здравните служащи, хора над 60-годишна възраст, хора с предпоставки, които ги вършат уязвими, служащите в незабавните служби, трудноподвижни лица и социално-икономически групи в неравностойно състояние.

Еврокомисарят по опазването на здравето и сигурност на храните Стела Кириадис акцентира обаче, че " имунизацията няма да бъде сребърен патрон " против заболяването. " Ваксините няма да спасят живота - имунизациите ще го създадат ", сподели тя.

Но защото не се чака имунизацията да бъде подготвена и утвърдена от управляващите в продължение на най-малко още няколко месеца, Кириадис прикани " жителите да продължат да следват препоръките за публично здраве, без значение какъв брой измъчващи и досадни са те. "

" Това е единственият метод да се защитим взаимно през идващите месеци ", сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР