Брюксел. Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в

...
Брюксел. Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в
Коментари Харесай

Петър Курумбашев е евродепутат на годината в категория „Транспорт“

Брюксел. Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, е победител в категория „ Транспорт “ на годишните награди " MEP Awards ". Това оповестиха от пресофиса на Петър Курумбашев .
Малко повече от година след встъпването му в служба, българският евродепутат бе един от тримата, отличени за работата си две в категории – " Нови технологии " и " Транспорт ".
Наградите MEP Awards, самодейност на The Parliament Magazine, се връчват годишно от 2005 година насам. Категориите тази година бяха общо 18, като във всяка една от тях се състезаваха по трима души. Номинацията е вследствие на характерен принос на евродепутата в съответната му сфера на работа.
През последната година, като член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и Комисията по превоз и туризъм в Екологичен потенциал (TRAN), той работи интензивно за стимулирането на прехода на транспортния бранш към чиста сила посредством насърчаването на електрическата подвижност и потреблението на горивни кафези и водород. Петър Курумбашев е и единственият член на Комисията по превоз и туризъм (TRAN) от България.
През януари Европейският парламент одобри отчет по отношение на насърчаването на нововъведенията в региона на чистата сила, по който Петър Курумбашев беше докладчик в сянка. По време на дебата българският евродепутат съобщи, че Европейската комисия би трябвало да оцени изгодите от електрическата подвижност и потреблението на водород в превоза и да насърчи финансирането на нововъведенията за развиване на инфраструктурата и решенията за предпазване на сила. По самодейност на Курумбашев концепцията за финансови тласъци и поощряване на електрическата подвижност и водород в превоза бяха включени и в отчета на Европейския парламент по отношение на бюджета на Европейски Съюз след 2020 година
В началото на месец март Петър Курумбашев бе измежду съорганизаторите на конференция в София, отдадена на електрическата подвижност, в границите на която своите визии по тематиката споделиха представители на Европейската комисия, български общини, специалисти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.
През октомври 2017 година Курумбашев беше основател на обща позиция на българските евродепутати по отношение на европейското законодателство в автомобилния превоз – той се бори за това да бъдат предпазени правата на българските интернационалните водачи и превозвачи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР