*** Брюксел От 14.00 часа в Европейския парламент вицепрезидентът Илияна

...
*** Брюксел От 14.00 часа в Европейския парламент вицепрезидентът Илияна
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 2 декември

*** Брюксел

От 14.00 часа в Европейския парламент вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие конференция „ 12 години Механизъм за съдействие и инспекция в България: Равносметка “.

*** Мадрид

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в 25-та Конференция по изменение на климата.

*** София

От 10.30 часа в зала „ Проф. Марин Дринов “ на Българска академия на науките ще бъдат показани научни разработки за предпазване на сила от възобновими енергийни източници.

От 10.30 часа в постройката на Столична дирекция на вътрешните работи на ул. " Антим I " № 5 ще се организира брифинг във връзка зародилите груби нарушавания на публичния ред след футболната среща сред тимовете на „ Локомотив “ - София и „ Хебър “ - Пазарджик в събота. Ще вземат участие основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще одобри почетния часовой и ще сервира венец пред Паметника на починалите медицински чинове за свободата и обединяването на България. От 11.30 часа в киносалона на ВМА президентът Румен Радев ще взе участие в Тържественото заседание на персоналния състав на Академията.

От 11.00 часа в постройката на иновационен конгрес „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк ще бъде основан Експортен хъб България.

От 11.00 часа в Аулата на Ректората на Софийския университет проф. Алън Грийр ще бъде почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея “.

От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция на бул. “Цариградско шосе “ 49 ще се организира конференция „ Специализираните предприятия и предпазената претовареност – необработен капацитет за претовареност измежду хората с увреждания. “

От 14.00 часа в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в Клиниката по нефрология стартират безвъзмездни прегледи за подагра.

От 17.00 часа в изложба „ София “ на Столична библиотека ще бъде открита фотоизложбата „ Следи от улицата “.

От 17.30 часа във Френския културен институт публично ще бъдат открити XV-ите Дни на предизвикателствaтa.

От 17.30 часа в зала 1 на НДК ще има зрелище държавният балет на лед „ Санкт Петербург “.

От 18.00 часа пред Съдебната палата ще се организира митинг срещу назначението на Иван Гешев за основен прокурор и против опцията досегашният основен прокурор Сотир Цацаров да стане ръководител на КПКОНПИ.

От 18.30 часа в Дома на киното ще се организира Иранска вечер с прожекцията на кино лентата на режисьора Джафар Панахи „ Три лица “.

От 20.00 часа в Зала „ Арена Армеец “ ще се организира специфичен предколеден концерт на AL BANO & ROMINA POWER.

*** Благоевград

От 11.00 часа в зала 5 на Община Благоевград ще се организира конференция за коледния фестивал на Общината, съпътстващи събития, участници.

*** Бургас

От 13.00 до 17.30 часа на адрес: ж.к. " Братя Миладинови ", бл. 56, вх. А ще се организира кастинг за персонажи, които да вземат участие в снимането на рекламни филми за забележителностите на България.

От 18.30 часа в залата на Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска “ ще се организира концерт на композитора Руслан Карагьозов.

От 18.00 часа в зала „ Петя Дубарова “ ще бъде открита изложбата „ Цветоморие “ на Радка Караиванова.

*** Варна

От 14.00 часа на Сцена „ Ротонда “ в Операта ще се организира конференция за празнични акценти в XX Коледен музикален фестивал и X Коледни театрални седмици, както и за премиерата на балета „ Копелия “ от Лео Делиб, която ще бъде показана от 19.00 часа на Основна сцена.

*** Велико Търново

От 13.00 часа пред паметника „ Майка България “ ще се организира здравнообразователна акция под надпис „ На хорото се дръж, СПИН по този начин не се лови! “, проведена от РЗИ, Общината, Младежкия дом, БМЧК, ЦМЕДТ „ Амалипе” и Градския училищен парламент.

*** Кърджали

От 17.30 часа в Народно читалище „ Обединение 1913 “ проф. Боян Биолчев ще показа новата си книга „ Преселението “.

*** Кюстендил

От 17.30 часа в читалище „ Братство” ще бъде открита галерия - икони на Димитър Димитров.

*** Ловеч

От 17.30 часа в Клуба на дейците на културата депутатът Маноил Манев ще показа новия си разказ „ Орденът на оръжието.

*** Плевен

От 11.00 часа в зала „ Магнум” на Втора клинична база ще се състои Тържествена промоция на Випуск 2019 млади лекари на Факултет „ Медицина” на Медицинския университет.

От 17.30 часа на пл.,,Възраждане " ще бъдат запалени светлините коледната елха с присъединяване на вокална група към НУ „ Христо Ботев “ и фолклорен отбор „ Нашенчета “.

*** Пловдив

В 09.00 часа в Голямата Аула на Аграрния университет министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва на представянето на SWOT разбора за околна среда и климат, направен от университета. В рамките на срещата ще се организира и полемика на тематика „ Добрите практики в Новата зелена архитектура “, проведена при осъществяване на Комуникационната тактика на МЗХГ за новата Обща селскостопанска политика.

От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото против Веска Х., упрекната за съзнателно ликвидиране на брачна половинка си.

От 10.00 часа на ул. „ Стойчо Мушанов “ Областният съвет на БЧК ще открие програмата за даване на хранителни артикули.

От 13.30 часа в Зала № 2 5 углавен състав на Районния съд ще прегледа делото против Виолета Т. и Васил Г., упрекнати за превозване на разположение през границата за лишаване на физически орган – бъбрек.

От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се организира съвещание по делото, формирано по митинг на Окръжната прокуратура против решение на Окръжен съд, с което проф. С. В. е приет за почтен по повдигнатото му обвиняване за взимане на рушвет от студент.

*** Хасково

От 11.00 часа на ул. „ Болярска “ № 2 ще се организира конференция и публична гала на първата копка за пускане на план за създаване на център за грижа за лица с психологични разстройства.

*** Шумен

Пред регионална администрация ще се организира втори пенсионерски митинг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР