Брюксел. Министърът на външните работи Светлан Стоев ще участва в

...
Брюксел. Министърът на външните работи Светлан Стоев ще участва в
Коментари Харесай

Министър Светлан Стоев ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи” в Брюксел

Брюксел. Министърът на външните работи Светлан Стоев ще взе участие в съвещание на Съвета „ Външни работи ” (СВнР) и в министерска среща на Източното партньорство в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи .

Основните тематики в дневния ред на СВнР са настоящата обстановка в Западните Балкани и рецесията в района на Сахел с фокус върху влошаващата се обстановка в Мали. В рамките на Съвета ще бъдат обменени отзиви и по мигрантската рецесия по границата на Европейски Съюз с Беларус, събитията в Етиопия и Судан, главните резултати от Конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP26). Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и политиката за сигурност Жозеп Борел ще осведоми министрите за визитите си в Перу и Бразилия.

Външният ни министър ще взе участие и в работна закуска на министрите на външните работи на страните участнички в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа, измежду които е и България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР