Брюксел. Конференцията на Европейската мрежа за миграция (ЕММ) по случай

...
Брюксел. Конференцията на Европейската мрежа за миграция (ЕММ) по случай
Коментари Харесай

Заместник-министър Милко Бернер взе участие в конференция на Европейската мрежа за миграция

Брюксел. Конференцията на Европейската мрежа за миграция (ЕММ) по случай 10-та годишнина от нейното основаване се организира на 15 май в Брюксел. В нея участваха комисарят по миграция, вътрешни работи и поданство Димитрис Аврамополус, ръководителят на Комисията LIBE на Европейския парламент Клод Мораес, представители на Европейската комисия, Европейския парламент, европейски и национални институции и интернационалните организации. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
В приветствието си към участниците заместник-министър Бернер акцентира значимата роля на ЕММ в подпомагането на взимане на решения на европейско равнище посредством даване на навременна, настояща, сравнима и справедлива информация по въпросите на миграцията и убежището.
Той очерта целите на Българското председателство в региона на миграцията и убежището като подчертава върху напъните на България в работата по завършването на промяната на Общата европейска система за леговище. Отбеляза дейностите на Българското председателство за реализиране на консенсус по Дъблинския правилник и препоръчаната напълно нова глава, поставяща основите на изцяло развъртян механизъм за ръководство на системата за миграция и леговище на Европейски Съюз, когато е подложена на напън.
Не на последно място господин Бернер насочи обръщение за нуждата от противопоставяне на популизма и спекулациите със страховете на европейските жители, пораждащи фрагментация, капсулиране и ксенофобия, посредством ясни политики и послания, които да покажат на хората, че техните проблеми са разбрани и се работи за тяхното решение.
Европейската мрежа за миграция е основана с решение Съвета на Европейски Съюз през 2008 година. България взе участие в работата на мрежата през цялото време. Отбелязването на годишнината от основаването на ЕММ по време на Българското председателство дава опция на България да утвърди ролята си на постоянен сътрудник и деен участник в активността на ЕММ.
На 31 май и 1 юни в София ще се организира национална конференция на ЕММ под наслов: " Пътища на миграцията:Предизвикателства и фактори за триумф в ръководството на миграционните потоци “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР