Брюксел. Държавният глава на Франция Еманюел Макрон и новият германски

...
Брюксел. Държавният глава на Франция Еманюел Макрон и новият германски
Коментари Харесай

Politico: Германия и Франция се противопоставиха на задължителните PCR-тестове за пътуване между страните от ЕС

Брюксел. Държавният глава на Франция Еманюел Макрон и новият немски канцлер Олаф Шолц се опълчиха на въвеждането на наложителни PCR-тестове за ковид за пътешестване сред страните от Европейския съюз – условие, което Италия вкара по-рано тази седмица, отбелязва изданието Politico в редакцията си за Стария континент.

„ Свободата на придвижване в Европа е значима “, сподели Шолц. Макрон на собствен ред добави, че е срещу въвеждането на проби в допълнение към към този момент наложения наложителен документ имунизация за пасажерите, „ тъй като сме привързани към положителното действие на вътрешния пазар “.

Франция неотдавна наложи условие за тестване на пасажери от страни отвън Европейски Съюз като Обединеното кралство заради разпространяването на новия вариант на ковид „ Омикрон “. Но Макрон сподели, че Франция няма да направи същото за страните от Европейски Съюз.

„ В момента, в който даден вид е в една от европейските страни, той се популяризира доста бързо в други “, означи френският президент.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР