Брюксел. България е в крак с технологичните тенденции. София е

...
Брюксел. България е в крак с технологичните тенденции. София е
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел към Гугъл и Фейсбук: ИТ талантът в България е на световно равнище

Брюксел. България е в крайник с софтуерните трендове. София е все по-атрактивен град за започващи компании, а ИТ геният е на международно равнище, като у нас делът на дами в бранша е най-голям за Европейски Съюз. Виждам блян за развиване и визия за международните пазари в българските бизнесмени и това би трябвало да се предизвиква, съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на конференцията Regulation4Innovation, на която тя е уредник и хазаин за втора поредна година. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Сред високопоставените посетители бяха еврокомисарят по нововъведенията Карлош Моедаш, белгийският вицепремиер и министър на дигитализацията Александър де Кру и първият в света дипломат на технологиите датчанинът Каспър Клинге. Фокусът на тазгодишното издание беше вложенията и напредъка в развиването на изкуствения разсъдък (ИИ) и огромните данни (Big Data).
„ Технологичните колоси имат все по-голям резултат върху нашето всекидневие. За да сме в крайник с тази действителност, би трябвало да построяваме връзки с тези компании, да сме наясно какви са проектите им и по какъв начин ние като политици можем да насърчим новаторските решения, а не да реагираме пред приключен факт “, акцентира българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).
„ Изкуственият разсъдък, блокчейн, роботиката, увеличената действителност не са научна фантастика, а част от всекидневието ни. “ съобщи комисар Карлош Моедаш, откривайки първия панел на конференцията.
Представителите на Google и Facebook, отговарящи директно за развиването и използването на ИИ в своите компании, показаха най-важните трендове в развиването на бранша: анализиране и ръководство на данни, досегаемост на цифровите услуги за хора с увреждания, усъвършенстване на процеси. Технологичните колоси дадоха ясни индикации, че всеки бизнес, без значение дали е софтуерен или не, би трябвало да мисли за цифровизация, защото това дава конкурентно преимущество на пазара.
В двучасовата конференция участваха над 100 заинтересувани страни от цяла Европа. Дискусията бе модерирана от водещия капиталов кореспондент на Financial Times за Брюксел Джим Бънсден. Regulation4Innovation e eжегодна конференция на високо ниво, която се организира в Брюксел. Tя събира водещи специалисти в региона на технологиите, които разискват най-важните тематики в бранша.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР