БРЮКСЕЛ (АП) — НАТО обсъжда план за предоставяне на по-предвидима

...
БРЮКСЕЛ (АП) — НАТО обсъжда план за предоставяне на по-предвидима
Коментари Харесай

НАТО обмисля план за предоставяне на дългосрочна военна помощ на Украйна, докато руските войски установяват контрол

БРЮКСЕЛ (АП) — НАТО разисква проект за даване на по-предвидима военна поддръжка на Украйна през идващите години, защото съветските войски ще бъдат по-добре въоръжени да утвърдят контрола на бойното поле, сподели висшият граждански чиновник на организацията в сряда.

„ Ние мощно имаме вяра, че поддръжката за Украйна би трябвало да бъде по-малко подвластна от краткосрочни, доброволни оферти и повече подвластна от дълготрайните задължения към НАТО, ” Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели преди да ръководи срещата на външните министри на алианса в Брюксел.

По-рано в сряда Украйна понижи наборната военна възраст от 27 на 25 години, с цел да помогне за попълването на изчерпаните си редици след повече от две години война. Недостигът на пехота, комбиниран със сериозен дефицит на муниции, оказа помощ на съветските войски да предадат самодейността.

„ Причината, заради която вършим това, е обстановката на бойното поле в Украйна. Сериозно е “, сподели Столтенберг пред кореспонденти. „ Вижда...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР