БРЮКСЕЛ (АП) — Натискът върху Унгария в понеделник се засилва

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Натискът върху Унгария в понеделник се засилва
Коментари Харесай

Засилва се натискът върху Унгария да деблокира преговорите за членство в ЕС и фондовете за Украйна

БРЮКСЕЛ (АП) — Натискът върху Унгария в понеделник се ускорява да не постанова несъгласие на започването на договарянията за участие в Европейския съюз и даването на икономическа помощ на разкъсваните от войната Украйна на основна среща на върха на Европейски Съюз тази седмица, откакто министър председателят Виктор Орбан изиска въпросът да бъде премахнат от дневния ред.

С десетки милиарди долари военна и икономическа помощ, блокирана от републиканците в Сената в Съединените щати, Украйна обезверено желае да обезпечи по-дългосрочна финансова и военна помощ, защото борбите в нейната съвсем 2-годишна война с Русия затъват.

В чернова на изказването на срещата на върха, забелязана от Асошиейтед прес, водачите на Европейски Съюз ще реши да стартира договаряния за присъединение с Украйна. Но Орбан упорства, че е нужна „ стратегическа полемика “, като се има поради задънената улица на бойното поле и несигурността по отношение на водачеството на Съединени американски щати след изборите следващата година.

„ Надявам се, че европейското единение няма да бъде наруше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР