Брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ се е върнал към

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ се е върнал към
Коментари Харесай

Икономическият растеж на САЩ се е възстановил до 2,6 % през третото тримесечие


Брутният вътрешен артикул (БВП) на Съединени американски щати се е върнал към напредък през третото тримесечие, след две тримесечия на стесняване. Това сочи първата оценка на американското министерство на търговията, оповестена през днешния ден, предадоха международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Брутният вътрешен продукт е повишен с 2,6 % на годишна база и с 0,6 на 100 по отношение на предходното (второто) тримесечие.

По-силният експорт и постоянните потребителски разноски, подкрепени от здрав пазар на труда, са спомогнали за възобновяване на растежа на най-голямата стопанска система в света.

Все отново стопански вероятности са помрачени. Управлението за федерален запас (УФР) увеличи нападателно лихвените проценти пет пъти тази година, с цел да се бори с хроничната инфлация и се чака да го направи още веднъж идната седмица и през декември.

Президентът на институцията Джером Пауъл предизвести, че покачванията на УФР ще донесат " болежка " под формата на по-висока безработица и евентуално криза.

Американският Брутният вътрешен продукт се сви с 0,6 на 100 през второто тримесечие. Икономисти залагаха на възобновяване на растежа с ритъм от 2,4 %. Прогнозите варираха от 0,8 на 100 до 3,7 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР