Бруклин и Минесота прогресираха към плейофите на НБА

...
Кайри Ървинг изигра страхотен мач, за да изведе Бруклин Нетс
Коментари Харесай

Кайри Ървинг изигра страхотен мач, за да изведе Бруклин Нетс към плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА) след успех над Кливланд Кавалиърс със 115:108 у дома.

Гардът на „мрежите“ вкара 12 от 15-те си стрелби от полето, за да приключи с дабъл-дабъл от 34 точки и 12 асистенции за победата, която праща Бруклин срещу втория поставен в Източната конференция Бостън Селтикс в среща от първия кръг на плейофите, която започва в неделя. Ървинг, който ще се изправи срещу бившия си отбор, бе перфектен от игра в първите три четвърти, като направи първия си пропуск едва в началото на заключителните 12 минути.
Ървинг (л) поведе Нетс към успех над бившия си тим.
30-годишният баскетболист бе подкрепен от другата звезда в отбора на Нетс – Кевин Дюрант, който изигра поредния си силен двубой, приключвайки с 25 точки, пет борби и 11 асистенции. Бруклин поведе от самото начало на сблъсъка и не допусна да изостане в един момент от мача, вкарвайки впечатляващите 40 точки в откриващата четвърт, за да отвори разлика от 20 пункта, която „кавалерите“ не успяха да наваксат. Кавалиърс ще играят сега с победителя от другия мач от плей-ина на Изток, който противопоставя Шарлът Хорнетс и Атланта Хоукс, за място в първи кръг на плейофите.

В другата среща във вторник, Антъни Едуардс и Д‘Анджело Ръсел поведоха Минесота Тимбъруулвс към трудно извоювана победа над Ел Ей Клипърс, с което си гарантираха седмото място в Западната конференция. Едуардс вкара 30 точки, а Ръсел добави 29 за успеха със 109:104 у дома и мач с втория поставен Мемфис Гризлис в първи кръг на плейофите.
Едуардс наниза 30 точки за победата над Клипърс.
Триумфът на „гризлитата“ дойде независимо от слабото представяне на центъра Карл-Антъни Таунс, който напусна паркета заради натрупани нарушения в началото на последната четвърт, след като реализира едва 11 точки, при пет борби и три асистенции. Напускането на Таунс се оказа ключово за драматичния край на срещата от Минесота, като Тимбъруулвс влязоха в серия от 13-2, която направи и разликата между тях и „ножиците“.

Клипърс ще чакат победителя от мача между Ню Орлиънс Пеликанс и Сан Антонио Спърс, а спечелилият двойката ще бъде съперник на водача на Запад Финикс Сънс в първи кръг. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР