Броят на заразените с помощта на Buhtrap и RTM системи

...
Броят на заразените с помощта на Buhtrap и RTM системи
Коментари Харесай

Внимание Банкови троянци атакуват сметките на фирми

Броят на инфектираните благодарение на Buhtrap и RTM системи се е нараснал стотици пъти

Два нови вируса се популяризират с високи темпове в фирмите от дребния и междинния бизнес. Това са банковите троянци Buhtrap и RTM, за чиято нараснала интензивност сигнализира Лаборатория Касперски, написа TechNews.bg. През последната година офанзивите с потребление на двата троянеца са нарастнали сензитивно, а броят на инфектираните благодарение на Buhtrap и RTM системи се е нараснал стотици пъти, сочат данните на компанията за сигурност.
Атакуващите употребяват двата вируса за кражба на пари от сметките на юридически лица. Buhtrap и RTM обезпечават на хакерите цялостен надзор над инфектираната система.
Само в границите на четвъртото тримесечие на 2018 година броят на атакуваните от RTM консуматори е надвишил 90 хиляди, в случай, че през първото тримесечие на годината са регистрирани единствено 390 атакувани цели.
Buhtrap също я показал извънредно висока интензивност през предходната година, спрямо 2017-а. И двата вируса търсят своите жертви измежду фирмите от дребния и междинен бизнес.
По-конкретно, Buhtrap прониква в компютърните системи, като употребява накърнимост в браузъра Internet Explorer, до момента в който вирусът RTM се популяризира главно посредством фишингови имейл акции, маскиран като известия от финансови институции.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР