Броят на заразените български граждани с коронавирус у нас е

...
Броят на заразените български граждани с коронавирус у нас е
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус у нас стигна 966

Броят на инфектираните български жители с ковид у нас е достигнал 966 индивида, заяви шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на постоянния утринен брифинг. Новите случаи за денонощието са 51, което е нарастване с 5.6%.

Нови 4 случая на инфектирани са доказани измежду медицинския личен състав, с което инфектираните медици стават 80 на брой. Най-много заболели от новия вирус има в София - 556 на брой.

Два са и новите случаи на умряли от Ковди-19 - на 71 годишен човек с съпътстващо заболяване диабет и на различен, умрял във ВМА, с което общият им брой би следвало да е 45-ма.

 

Вчера болните от Ковид -19 у нас доближиха 929 души, като новозаразените бяха 45. Най-голямото огнище остава в София - с 545 регистрирани заболели. Заразените медицински експерти са 76 души, т.е. 8.3%. Жертвите се усилиха до 43-ма , откакто вследствие на затруднения поради ковид последно умря мъж на 66 години, измъчен от онокологично заболяване.

От през днешния ден се възобновяват   плановите детски съвещания, главните наложителни имунизации, женските съвещания, както и плановият банкет в лечебните заведения. Детските съвещания и дейностите по слагане на наложителните имунизации ще се правят във вторник и четвъртък, като тогава общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от пациентските си листи. Детските съвещания и дейностите, свързани със наложителните имунизации, ще се организират при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения и след авансово записан час. Предварителното записване на час е наложително и за провеждането на женските съвещания, и за реализирането на медицински прегледи и съвещания в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове. Поетапно ще бъдат обновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна активност, като в началото ще бъдат одобрявани най-належащите случаи. По този мотив ген. Мутафчийски разяснява, че е допустимо от първия ден не всички персонални лекари да имат нужната подготовка, само че това би трябвало да стане в идващите дни.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР