Броят на загиналите след земетресението в Турция нарасна до 38,

...
Броят на загиналите след земетресението в Турция нарасна до 38,
Коментари Харесай

Турция след земетресението

Броят на починалите след земетресението в Турция набъбна до 38, заяви Управлението за изключителни обстановки и естествени бедствия на републиката, представено от TACC. Ранените са над 1607 души.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че над 100 души са приети в болница след труса и остават под лекарски грижи в лечебните заведения.
Припомняме, че земетресението с магнитуд 6,8 стана в петък в източната провинция Елязиг, чието население е към 400 000 души. Епицентърът на труса, който засегна и прилежащата провинция Малатия, се намира на дълбочина 10 км. Земетресението беше усетено в доста райони на страната, както и в Израел, Ирак и Сирия.

New surveillance camera footage emerges of the deadly earthquake that hit eastern province of Elazig, Turkey on Friday evening.

Nearly 40 people are dead and more than 1,600 others injured in the 6.8 magnitude tremor. #turkey #earthquake #elazig

pic.twitter.com/CmYmDPifRE
— Servet Günerigök (@servet_ggk) January 26, 2020
Двете най-засегнати провинции са Елязиг и Малатия, в които не престават избавителните интервенции, въпреки че към този момент екипите да не се надяват да открият още живи хора под руините на постройките.
Последните фрагменти на оптимизъм бяха тези, на които се вижда по какъв начин изваждат от рухнала постройка 5-годишно момиченце в неделя.

Girl, 5, pulled from rubble of collapsed building 24 hours after #Turkey #earthquake / Mirrorhttps://t.co/6ljhwVHTAKhttps://t.co/ohpcW5zXXp pic.twitter.com/VXHnB5iWt6
— Vision Plus (@vplusen) January 26, 2020
В същото време дух на единение завладя Турция, написа в. „ Daily Sabbah ”, представен от БГНЕС. Два дни след труса, продължава упоритото търсене на възможни оживели, а от цялата страна се изпращат помощи за потърпевшите.
Бързата реакция на страната и даването на помощи от цяла Турция, както и от чужбина, оказа помощ за покачване на духа на оживелите.
Хората от цялата страна се активизираха в границите на часове, с цел да изпратят всичко което могат и е нужно на потърпевшите.

We continue to provide food assistance to our citizens who were affected by the #earthquake. pic.twitter.com/WbL07iIKg2
— Türk Kızılay English (@TurkKizilay) January 27, 2020
Медията дефинира труса като " най-смъртоносното земетресение, сполетяло Турция " след 2000г.
За разлика от земетресението през 1999 година, при което хиляди починаха в северозападна Турция, този път страната реагира бързо , като екипите за търсене и избавяне бяха изпратени в района за часове.
Всички публични организации и неправителствени организации като турския червен полумесец се активизираха съвсем в границите на един час, с цел да се включат в избавителните акции и да оказват помощ на оживелите, които трябваше да прекарат уикенда на открито, при минусови температури.
Войници, доброволци и благотворителни организации се насочиха към Елязъг, както и към Малатия, втората най-засегната от бедствието провинция. На нуждаещите се бяха доставени над 8000 палатки и с изключение на доставените тонове храна бяха основани и мобилни кухни в помощ на жителите на двете провинции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР