Броят на загиналите при земетресението в Турция и Сирия нарасна

...
Броят на загиналите при земетресението в Турция и Сирия нарасна
Коментари Харесай

Загиналите в Турция и Сирия надхвърлиха 28 000, арестуват все повече мародери

Броят на починалите при земетресението в Турция и Сирия набъбна до над 28 000 души, съобщи Агенция Франс Прес.

В Турция жертвите са към този момент 24 617, а в Сирия-3574.

Заради опасения за сигурността някои интервенции за оказване на помощ бяха прекратени, а 48 души бяха задържани за грабежи или опит за машинация на жертвите след земетресението в Турция, оповестяват държавните медии.

Десетки хиляди спасители не престават да претърсват изравнените със земята квартали макар мразовитото време, което задълбочи нещастието на милиони хора, които обезверено се нуждаят от помощ.

Хуманитарни организации са обезпокоени от появяването на холера в Сирия.

Сирийското държавно управление позволи в петък доставката на филантропична помощ в цялата страна, включително и в бунтовническите региони, в които 5,3 милиона души рискуват да се окажат без заслон.

Сред разрушенията и отчаянието не престават да се появяват чудодейни истории за оцеляване.

Същевременно в Хатай макар студа отдолу под отломките на рухнала постройка след 140 часа бе избавено 7-месечно дете на име Хамза. Спасени са били и 70-годишна жена на име Мнексе в Кахраманмараш, както и 35-годишната майка Йозлем и дъщеричката й на 6 годинки Хатидже в Адъяман.

Междувременно паркинги, игрища и спортни зали в Южна Турция към този момент са превърнати в спонтанни морги, където хората търсят околните си.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР