Броят на загиналите при срутването на сграда в камбоджански курорт

...
Броят на загиналите при срутването на сграда в камбоджански курорт
Коментари Харесай

Десетки загинали след срутване на сграда в курорт в Камбоджа

Броят на починалите при сриването на постройка в камбоджански курорт се усили до 17 души. През цялата минала нощ избавителни екипи се опитваха да открият оживели под руините хора, заяви Агенция Франс Прес. Ранени са 24-ма души, прецизира БГНЕС.
Сградата се срути малко преди изгрев слънце в събота. Инцидентът стана в крайбрежния град Сиануквил в югозападната част на Камбоджа, бързо разрастващ се туристически регион, подпомаган от китайски вложения.
Четирима души са арестувани по отношение на произшествието, в това число притежателя на постройката, който е китаец. Зад решетките са още ръководителят на строителната компания и изпълнителят. Собственикът на земята, върху която се строи постройката също е арестуван за разпит.
7-етажната постройка е била съвсем приключена, когато се е срутила. Това е най-смъртоносния сходен случай в Камбоджа през последните години.
Повече от 1000 души, в това число бойци, служители на реда и медици, работиха през нощта, с цел да търсят оживели. Започнало е следствие на аргументите за произшествието, а министър председателят на Камбоджа Хун Сен сподели, че евентуално става въпрос за немарливост. Той разгласи, че страната отпуска обезщетение в размер на 10 000 $ за фамилиите на жертвите.
До момента не е ясно какъв брой хора са били в постройката по време на сриването, макар че по-рано публични лица споделиха, че има опасения, че в капан са се оказали 30 души. Около 50 души нормално работят на мястото, сподели губернаторът на провинцията.
Сградата е принадлежала на китайски жител, който е наел земята от камбоджански притежател. Строителната компания и изпълнителят също са благосъстоятелност на китайски гражданит.
Камбоджа, една от най-бедните страни в Югоизточна Азия, има неприятни закони за сигурност и отбрана на труда. Инцидентите са постоянно срещани в строителните обекти.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР