Броят на загиналите пътници в тежката влакова катастрофа в Гърция

...
Броят на загиналите пътници в тежката влакова катастрофа в Гърция
Коментари Харесай

57 станаха жертвите на влаковата катастрофа в Гърция

Броят на починалите пасажери в тежката влакова злополука в Гърция се усили до 57 души.

Това оповестява " Катимерини ", като цитира ръководителят на ръководителя на службата за правосъдна медицина в Лариса Рубини Леонтари.

Телата на починалите са открити овъглени при разчистването на смазаните вагони на двата влака, които се сблъскаха челно в региона на Темпи, на към 140 км южно от Солун. Предстои да бъдат разпознати и още човешки остатъци, а броят на жертвите може да нарасне.

Пожарникарите са разкрили седем тела в ресторант-вагонa, който е опожарен при злополуката.

Медицинските експерти вършат идентификацията благодарение на ДНК-проби.

Операцията по издирването на хората от пътническия трен продължава към този момент втори ден.

Според последната информация за ранените хора - шестима пациенти са в сериозно положение. Няколко десетки души са приети в болница в Лариса и Солун.

Прокуратурата повдигна обвиняване против 59-годишния шеф на гарата в Лариса за това, че с дейностите си е предизвикал ликвидиране по несъобразителност на голям брой души. Наказанието е сред 10 години отнемане от независимост и пожизнен затвор.

Пътническият трен за Солун се е движил със 160 км/ч, когато се е блъснал челно в товарна комбинация, пътуваща със 110 км/ч към Атина. Системата на гарата е позволила те да се озоват върху една и съща железопътна линия, без никой да вземе ограничения за предотвратяването на жестокия удар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР