Броят на задържаните по време на опозиционните протести в Русия

...
Броят на задържаните по време на опозиционните протести в Русия
Коментари Харесай

Стотици са арестувани по време на опозиционните протести в Русия


Броят на арестуваните по време на опозиционните митинги в Русия пораства. Най-малко 1 029 са арестуваните от полицията в 19 града. Поне 470 е броят на арестуваните единствено в Москва.

Полицията в Москва биеше протестиращите с палки, влачеше ги по земята и ги хвърляше в полицейски ванове.

Aрестуван бе опозиционният водач Алексей Навални още сега, в който той се появи на митинга, защото някой извика „ срамотия ” на украински, което е прочут слоган употребен в Киев, за да прогони режима, подсилен от Кремъл.

Сълзотворен газ също беше употребен.

Навални, който съвсем излезе против Путин на последните избори, прикани за всеобщи митинги в цялата страна преди Путин да стъпи на власт със слогана, „ Той не е наш цар ”.

По-рано протестиращи в разнообразни градове на Русия в далечно източната част на страната и Сибир бяха жестоко разпръснати. Независими наблюдателни групи оповестяват, че броят на арестуваните е сигурно над 1000 в цялата страна, като 470 са в Москва и повече от 50 са във втория по величина град в Русия – Санкт Петербург.

Сблъсъци избухнаха сред протестиращи и контра протестиращи на площада в Москва. Прокремълските митинги бяха очевиден опит за бойкот на опозиционните митинги.

Опозиционните протестиращи скандираха „ четвърти път в затвор ” и „ писна ни от теб ”.
 Полицията в Москва биеше протестиращите с палки Полицията в Москва биеше протестиращите с палки / БГНЕС
В Санкт Петербург няколко хиляди маршируваха по Невски проспект – основната улица в извършвам кражба и скандираха „ Путин е апаш ” и „ Долу царя ”.

При опита на полицията да ги спре те започнаха да хвърлят по органите на реда яйца и бутилки с вода.

Ръководителят на комисията за развиване на гражданското общество и правата на индивида при президента на Русия - Михаил Федотов – прикани протестиращите да съблюдават закона.

В източния сибирски град Красноярск 15 души, в това число публицист, бяха арестувани, заяви самостоятелна мониторингова група.
 Стотици са задържани по време на опозиционните митинги в Русия Стотици са задържани по време на опозиционните митинги в Русия / БГНЕС
"Задържанията са осъществени по недодялан начин", сподели наблюдаващият, добавяйки, че някои от арестуваните са имали драскотини и натъртвания. Най-малко 10 протестиращи бяха арестувани в Сибирския град Барнаул, заяви още екипът на Навални. Около 18 души, в това число няколко миньори, бяха арестувани в Новокузнецк, Югозападен Сибир. В град Урал в Челябинск полицията задържа трима души преди началото на митинга, написа деятелят Борис Золотаровски във Фейсбук.

По-рано тази седмица протестиращи още веднъж се събраха на протест, само че този път, с цел да защитят приложението за изпращане на известия „ Телеграм ”. По-рано този месец съдът постанови, че "Телеграм" би трябвало да бъде блокиран поради отхвърли си да даде на службите за сигурност достъп до персонална преписка, която нормално е криптирана. По време на митингите се чуваха викания „ Големият простак няма да те блокира ”, „ Путин е апаш ” и „ Не оставай безмълвен ”. /БГНЕС, Агенция Франс Прес, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР