Броят на заболелите със симптоми е достигнал 1153, каза пред

...
Броят на заболелите със симптоми е достигнал 1153, каза пред
Коментари Харесай

Такова Чудо Не Е Виждано От Средновековието! Черната Гостенка Дойде, Моргите Са Препълнени!

Броят на заболелите със признаци е достигнал 1153, сподели пред кореспонденти в Женева доктор Ибрахима Соке Фол, шеф за незабавните интервенции в Африка към здравната организация на Организация на обединените нации, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му се чака още хора да се разболеят, само че в засегнатите региони са изпратени медицински екипи и над един милион дози антибиотици.

Чумата е постоянно събитие на Мадагаскар, само че тази година епидемията е необикновена, тъй като обгръща и двата най-големи града - Антананариву и Туамасина.

Над 70 на 100 от случаите са белодробна чума, която са популяризира посредством кашляне, кихане или храчене и съвсем постоянно е смъртоносна, в случай че не се лекува.

В някои случаи белодробната чума убива човек до 24 часа.

Подобно на бубонната чума, която се среща в планинските селски региони на Мадагаскар, белодробната може да се излекува с в точния момент приложени антибиотици.

От СЗО споделиха, че рискът за разпространение на заболяването по света е дребен и няма потребност от предизвестия за ограничение на пътуванията до острова или за търговски рестрикции.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР