Броят на ваксинациите срещу коронавирус в света надхвърли 8 милиарда.

...
Броят на ваксинациите срещу коронавирус в света надхвърли 8 милиарда.
Коментари Харесай

Над 8 милиарда дози ваксини за COVID са поставени по света

Броят на имунизациите против ковид в света надвиши 8 милиарда. Повече от половината от тях (4,16 милиарда) са в три страни - Китай (2,5 милиарда), Индия (1,2 милиарда) и Съединени американски щати (0,46 милиарда) съгласно изчисленията на ТАСС въз основа на публични изказвания на управляващите и статистика в медиите.

Досега на хората са сложени 8,03 милиарда дози ваксини. Все още не е допустимо да се дефинира какъв брой хора на планетата са получили цялостния курс на имунизация. В доста страни регистрират единствено броя на сертифицираните дози ваксини и получени имунизации, а в това време в редица страни към този момент стартира реваксинация на популацията.

Повече от 80% от имунизациите в света са в страните от Г-20, а страните с ниски приходи, множеството от които са в Африка, са получили единствено 0,6% от дозите “.

В ОАЕ и Малдивите са сложени дози на съвсем всички поданици, на които е позволено да се имунизират, а в Сингапур, Камбоджа и Куба повече от 90% от популацията към този момент е получило по най-малко един съставен елемент. 

Още девет страни - Бруней, Португалия, Китай, Чили, Катар, Южна Корея, Испания, Аржентина и Малта - имат над 80% имунизирано население.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР