Броят на убитите в земетресенията в Турция и Сирия ще

...
Броят на убитите в земетресенията в Турция и Сирия ще
Коментари Харесай

ООН: Броят на убитите в земетресенията в Турция и Сирия ще надхвърли 50 000 души

Броят на убитите в земетресенията в Турция и Сирия ще надвиши 50 хиляди души. Това е упованието на координатора на филантропичната помощ на Организация на обединените нации. Британецът Мартин Грифитс от няколко дни е в региона на бедствието. Досега жертвите в двете страни са над 33 хиляди, само че специалистът от Организация на обединените нации споделя, че този брой евентуално ще се удвои. Това прави бедствието едно от най-смъртоносните в историята на района. Смъртта на толкоз доста хора провокира гнева на техните родственици и близки. В Турция има съмнения, че некачественото строителство е довело до тежките опустошения. Страната издаде над 100 заповеди за арест на строители от района. Роднините на починалите се съмняват, че ще има правдивост.
Прочетете още
" Никой не пристигна да ни помогне. Обаждахме се за помощ доста пъти и никой не пристигна. Накрая влязохме да ровим руините сами. Ситуацията е оттатък пагубна тук. Майка ми и сестра ми са под отломките. Няма по какъв начин да ги доближи. Те умират изпод, аз загивам тук. Надежда към този момент нямам. От държавното управление нищо не чакам. На този стадий, кръвта на всички тези хора е по техните ръце. ", споделя Дидем Челик,  оцеляла от разрушенията в Искендерун.

Над 1 милион души са изгубили домовете си след опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия, сочат данните на Организация на обединените нации. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР