Броят на туристите, посетили Албанските Алпи (Проклетията) през август тази

...
Броят на туристите, посетили Албанските Алпи (Проклетията) през август тази
Коментари Харесай

Над 130 хил. души са посетили Проклетията в Албания през август

Броят на туристите, посетили Албанските Алпи (Проклетията) през август тази година, се е повишил. Това съобщи за Българска телеграфна агенция албанската организация АТА, като се базира на известие от министъра на туризма и околната среда на Албания.

„ Повече от 130 000 туристи са посетили Националния парк „ Албански Алпи “ през август. Най-популярните туристически направления водят до величествени планински върхове, божествен долини, планинските пътечки и реки, потвърждавайки, че планинският туризъм в Албания е в напредък, а картата с туристически дестинации се уголемява непрекъснато “, написа министърът на околната среда и водите Мирела Кумбаро. 

Албанските Алпи са ситуирани в северната част на Албания на север от река Дрин и заемат към 8% от територията на страната. Средната им надморска височина е 1 500 метра. Повечето албански върхове над 2 000 метра са ситуирани в тази област, в това число Езерски връх (2694 м), който е най-високият връх в Албанските Алпи и вторият в Албания.

Смайващата хубост на Алпите се отразява в чистите води на реките Шала, Валбона, Цурай, Цеми, Морача и ледниковите езера Пея, Йезерца, Добърдол, Сюлбица и други. Симбиозата сред успокоение и адреналин предлага незабравими моменти за всеки, който е избрал да посети Албанските Алпи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР