Броят на руските войски около Украйна е достигнал 149 000

...
Броят на руските войски около Украйна е достигнал 149 000
Коментари Харесай

Руските военни около Украйна вече са 149 000, тревожен Киев

Броят на съветските войски към Украйна е достигнал 149 000 души. Това съобщи пред Народното събрание украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от " Франс прес " и БГНЕС.

" Наблюдаваме подразделенията на съветските войски, които наброяват 129 000 души. А събрана дружно с военноморските и въздушните съставни елементи, тази цифра доближава 149 000 ", уточни той.

Резников акцентира, че Украйна ускорява защитата си, само че няма желание да минава в нахлуване против Донбас или Крим.

Ще действаме политически и дипломатически, тъй като нашите жители са там и няма да ги излагаме на заплаха, безапелационен бе той и увери, че украинската войска е подготвена за всевъзможни отбранителни дейности.

По-рано главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний също съобщи, че Киев не се готви за военна интервенция в Крим или Донбас.
 Киев и проруските сепаратисти се упрекват в нови провокации
Киев и проруските сепаратисти се упрекват в нови провокации

Ескалация на напрежението в Източна Украйна

От своя страна секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов съобщи, че за Украйна въпросът за Крим не е решен и акцентира, че украинската страна ще направи всичко, " с цел да се върнат Крим и Донбас вкъщи " . Според него обаче военният сюжет за връщане на полуострова е неосъществим.

Вчера Украйна регистрира В тази връзка Резников съобщи, че задачата им е " да податлив тази особеност, с цел да не се трансформира в мотив за ескалация ".

По негови данни от 1 януари до 16 февруари по линията на прикосновение в Донецка и Луганска област от страна на Донбас са били обстрелвани 107 украински военни позиции, което е сред 2 и 5 нарушавания на примирието на ден. Само през вчерашния ден обаче е имало 60 обстрела, от които 43 " от неразрешени оръжия съвсем по цялата линия на прикосновение ". Общо огънят е бил ориентиран към към 30 обитаеми места, развалени са повече от 10 къщи, няколко души са били ранени, осведоми министърът.
 Русия изтегля още войски от Крим на фона на скептицизма на Запада
Русия изтегля още войски от Крим на фона на скептицизма на Запада

Военните елементи се връщат в непрекъснатите си бази след приключването на учения

Той уточни, че Украйна към този момент е получила над 2000 тона оръжия от задгранични сътрудници.

Донецката и Луганската национална република оповестяват за най-активния обстрел от страна на украинските въоръжени сили през последните месеци.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва следи обстановката в Донбас и я счита за " доста, доста рискова " поради провокациите от украинска страна.

От 27 юли 2020 година в Донбас са в действие спомагателни ограничения за надзор на прекратяването на огъня, контрактувани от участниците в контактната група за споразумяване на обстановката в източната част на Украйна. Допълнителните ограничения включват възбрана на настъпателни и разследващи дейности и саботажи, за потребление на самолети, възбрана за пукотевица и разполагане на тежки оръжия в обитаеми региони.
 Европейски Съюз чака над 1 млн. бежанци, в случай че Русия нахлуе в Украйна
Европейски Съюз чака над 1 млн. бежанци, в случай че Русия нахлуе в Украйна

В самата Украйна анексирането на Крим породи 1.5 млн. вътрешни бежанци...

Преди дни стана ясно, че които бяха струпани от седмици край границата с Украйна, след привършване на военните учения. Впоследствие Москва разгласи, че

Западът обаче към момента чака признаци на огромно съветско евакуиране от района, изразявайки

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че опасността от съветска инвазия в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР