Броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Германия се

...
Броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Германия се
Коментари Харесай

Нов антирекорд в Германия: 248 838 случая на коронавирус за 24 часа

Броят на доказаните случаи на коронавирусна зараза в Германия се е нараснал с 248 838 за 24 часа, което е най-високият регистриран брой по време на пандемията. Това демонстрират данни, оповестени от Института по вирусология " Робърт Кох " през днешния ден.

Предишният антирекорд беше подложен на 3 февруари, когато за 24 часа бяха открити 236 120 случая на заразяване. От началото на пандемията са инфектирани 10 671 602 поданици на Федерална Република Германия. От последствията на болестта, породено от ковид, за 24 часа в страната са умряли 170 пациенти. Общият брой на смъртните случаи в Германия доближи 118 504.

Седемдневната заболеваемост от коронавирус в Германия (брой случаи на 100 000 души) също е достигнала оптималната стойност от 1 349.

През януари вариантът на ковид Омикрон стана преобладаващ в Германия. Въведени са ограничавания, само че те са доста по-меки, в сравнение с по време на първата, втората и третата вълна на пандемията. Те засягат най-вече неимунизираните, на които не е разрешено да посещават заведения за хранене, театри, концерти или фитнес клубове. Германските управляващи се пробват да имунизират допустимо най-вече хора, в това число с трета доза от имунизацията. Германският канцлер Олаф Шолц има намерение да упорства за наложителна имунизация през тази година./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР