Броят на партийните новинарски издания в САЩ, маскирани като легитимна

...
Броят на партийните новинарски издания в САЩ, маскирани като легитимна
Коментари Харесай

Местните новини в САЩ са залети от „розова слуз“ с нарастването на политическото влияние

Броят на партийните новинарски издания в Съединени американски щати, маскирани като законна публицистика, в този момент е еднакъв на същинските уеб сайтове на локални вестници, споделят откриватели, като оператори на по този начин наречените розови слузи приготви преди президентските избори през ноември.

Сайтовете с розова слуз имитират локални снабдители на вести, само че са мощно пристрастни и са склонни да погребват дълбоките си връзки с тъмни пари, лобистки групи и специфични ползи.

NewsGuard, който прави оценка качеството и надеждността на новинарските уеб сайтове, е разпознал 1197 уеб страницата с розова слуз, работещи в Съединени американски щати към 1 април – почти толкоз, колкото почти 1200 същински новинарски уеб страницата, ръководени от ежедневните локални вестници.

Подкрепени от сенчеста мрежа от политически сътрудници, комитети за деяние и донори, такива уеб сайтове запълниха вакуум, останал откакто обичайните локални вести бяха унищожени от марките, прехвърлящи своите рекламни долари в цифрови разноски в групи от Силиконова...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР