Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) в

...
Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) в
Коментари Харесай

Русия пак счупи рекорда по заразени с коронавируса за денонощие

Броят на публично записаните инфектирани с новия ковид (COVID-19) в Русия през миналото денонощие е 14 231 души , като това е връх от началото на епидемията в страната. Това оповестиха от съветския действен щаб за битка със болестта, представени от съветските медии.

По данни на щаба в релативно изражение нарастването на новозаразените през последните 48 часа не надвишава 1,1 %.
 Коронавирус: Русия с рекорден брой инфектирани и умряли за денонощие
Коронавирус: Русия с рекорден брой инфектирани и умряли за денонощие

От спешния щаб оповестиха за рекордни 244 умряли, с които доближиха 22 966

Общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Русия към този момент е 1 340 409 души , като страната се подрежда на четвърто място по този индикатор след Съединени американски щати, Индия и Бразилия.

Най-много новозаразени са регистринани в столицата Москва - 4 573 души, следва Московска област с 429 души, 280 души - в Ростовска област, 277 души - в Нижегородска област, 216 души - във Воронежска област и други

Понастоящем в Руската федерация са заболели 277 499 души.

Броят на възобновените руснаци, които са били диагностицирани с ковид, се е нараснал със 7 920 за последните 24 часа, което е най-много от 1 август насам.
 Коронавирус: Русия с нов връх на инфектираните за 24 часа
Коронавирус: Русия с нов връх на инфектираните за 24 часа

13 634 инфектирани за денонощие

Общо 1 039 705 пациенти към този момент са излекувани . Делът на оздравелите съгласно щаба е намалял до 77,5% от общия брой инфектирани.

Още 239 души са умряли от ковид в Русия през миналото денонощие, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната към този момент е 23 205 души .

Това е малко по-малко от оптималната стойност, записана през вчерашния ден, когато щабът регистрира 244 умряли. Условната смъртност от заболяването (окончателната може да се дефинира едвам след края на епидемията) се поддържа на 1,73%.

Междувременно Москва разгласи, че ще вкара онлайн образование за доста възпитаници , започвайки от понеделник в опит да ограничи разпространяването на новия ковид.

Мярката ще се ползва за възпитаници от 6 до 11 клас за интервал от две седмици , посочи кметът на Москва Сергей Собянин.

Учениците от 1 до 5 клас ще се върнат в учебно заведение на този ден след двуседмична почивка, която им беше дадена, с цел да им попречи да се заразят с вируса и да го занесат вкъщи, означи московският градоначалник.

По-големите възпитаници ще учат онлайн вкъщи, тъй като те съставляват две трети от децата, инфектирани с вируса, добави Собянин.

" Решенията, които взехме през днешния ден, не са лесни, само че са просто нужни, като се вземат поради както епидемиологичната обстановка, по този начин и нуждата учениците да получат качествено обучение ", сподели той.

В Москва инфектираните от началото на епидемията са 339 431 души . Градът с близо 13 млн. души население също по този начин отвори две краткотрайни лечебни заведения и подреди на бизнеса най-малко 30% от личния състав да работи отдалечено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР