Броят на новите случаи на КОВИД-19 в Румъния се е

...
Броят на новите случаи на КОВИД-19 в Румъния се е
Коментари Харесай

Новите случаи на Ковид-19 в Румъния са нараснали с 25 пъти за два месеца

Броят на новите случаи на КОВИД-19 в Румъния се е нараснал над 25 пъти за два месеца. Най-новите данни на Министерството на здравеопазването в страната демонстрират, че в интервала от 11 до 17 септември в страната са били регистрирани над 11 200 инфектирани с ковид или това са 4055 случаи повече по отношение на миналата седмица. Броят на приетите в болница в КОВИД отделенията е 967, като 212 от тях са деца.

18 са смъртните случаи през последната седмица, като 5 от умрелите пациенти са били имунизирани, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ В понеделник тествах 10 души и девет от тях бяха позитивни “, разяснява доктор Сандра Алексиу, ръководител на Асоциацията на фамилните лекари в Букурещ и член на Румънското общество по микробиология. По думите й обаче това е можело да се чака.

“Когато температурите паднат и стане по-хладно, вирусите, които циркулират през студения интервал посредством въздушни течения, се усилват по интензитет. Затова се разсънваме с повече респираторни инфекции като цяло. Другите коронавируси или риновирусите, или грипните вируси постоянно се усилват през есенно-зимния интервал. По същия метод влизането в колективи. Училищата отварят, часовете стартират, има моменти, когато повече хора се събират в затворени пространства. Когато тези пространства не се проветряват, е несъмнено, че вирусите циркулират по-интензивно и имат опция да предизвикват инфекции по-често ”, отбелязва Сандра Алексиу. 

Тя изяснява още, че вирусите постоянно претърпяват разновидности, което ще докара и до адаптирането на имунизациите, които „ евентуално ще съдържат новите варианти “. По думите й обаче разпоредбите, научени в пандемията – хигиена, проветрение, маска – не би трябвало да се подценяват при потребност.

Междувременно здравният министър Александру Рафила съобщи, че за момента защитните маски няма да стават наложителни, само че са целесъобразни за хората с респираторни болести, изключително в градския превоз или в пространства с повече хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР