Броят на жертвите при експлозията и последвалия пожар в клиника

...
Броят на жертвите при експлозията и последвалия пожар в клиника
Коментари Харесай

Експлозия и пожар в багдадска болница, расте броя на жертвите

Броят на жертвите при детонацията и последвалия пожар в клиника за пациенти с в Багдад набъбна до 28, оповестява иракският ефирен канал „ Dijlah “. Засегнати са над 50 пациенти.
Според Иракската комисия по правата на индивида, при пожара са починали сред 30 и 45 души. Представители на комисията към този момент желаеха оставката на иракския здравен министър.
Пожарът в болничното заведение „ Ибн ал-Хатиб “, намираща се в региона Дияла в югоизточната част на Багдад, е предшестван от детонация в помещение за предпазване на контейнер за О2 на втория етаж. На същия етаж се обитава интензивното поделение за заболели с белодробни затруднения. Двуетажната постройка е съвсем изцяло изгорена от вътрешната страна. В гасенето на пожара са взели участие към 30 пожарни бригади. Според очевидци, когато пожарът избухнал, в болничното заведение почнала суматоха, хората се втурнали да търсят изходи.
По време на детонацията, съгласно службите на гражданската отбрана, в болничното заведение е имало към 120 души, от които към 90 са избавени.
Премиерът Мустафа Ал-Казими разпореди задълбочено следствие на случая. Задържани са основният доктор на болничното заведение, както и началникът на службата за сигурност и лица, виновни за техническата поддръжка на болничното заведение. Известно е, че болничното заведение не е била оборудвана със системи за пожарна сигурност, а вътрешността е била облицована със запалими материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР