Броят на жертвите от катастрофалното земетресение, което удари Албания на

...
Броят на жертвите от катастрофалното земетресение, което удари Албания на
Коментари Харесай

Броят на жертвите от земетресението в Албания расте неимоверно

 Броят на жертвите от пагубното земетресение, което удари Албания на 26 ноември, набъбна до 48, заяви през днешния ден в. " Коха йоне ", представен от ТАСС. Продължават избавителните интервенции в Туман и в Дуръс, които пострадаха най-вече от земетресението и стотиците последвали вторични земетресения. Според информация на министерството на опазването на здравето в Албания първа помощ са получили 790 души в Дуръс и в клиниката по травматология в Тирана, предава " Фокус ".

" В момента има 62 ранени, чието положение е устойчиво, като се изключи трима души, които към момента са в интензивно лекуване и един в тежко положение в Клиниката по травматология. Заедно с тях, още 886 поданици, потърпевши в земетресението, са получили здравно лекуване в денонощни здравни центрове, отворени покрай засегнатите региони, а други 335 са получили здравна помощ в лагери в Туман и Дуръс “, настояват от министерството.

Изпод руините бяха извадени 45 индивида. Националната работа за незабавни случаи е дала отговор на над 4 хиляди позвънявания за помощ след труса и е изпратила към потърпевшите райони над хиляда коли за спешна помощ. Министерството на защитата удостовери, че над 5 хиляди военнослужещи, полиция, лекари, медицински сестри, чиновници на локалната власт и доброволци към момента са на мястото и оказват помощ в избавителните акции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР