Броят на жертвите от горските пожари в Мауи достигна до

...
Броят на жертвите от горските пожари в Мауи достигна до
Коментари Харесай

Броят на жертвите на пожара на Мауи достигна 93

Броят на жертвите от горските пожари в Мауи доближи до 93 , което го прави най-смъртоносният горски пожар в Съединени американски щати от повече от век, и общият брой евентуално ще нарасне през идващите дни, защото екипи за търсене с кучета не престават да обхождат руините на изгорелия град Лахайна, предава Ройтерс.

Мащабът на вредите стана по-ясен с напредването на претърсването на региона, четири дни откакто бързо разрастващ се пожар изпепели историческия курортен град Лахайна, заличавайки здания и стопявайки металните елементи на коли.

Разходите за възобновяване на Лахайна се правят оценка на 5,5 милиарда $ , съгласно Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA), с повече от 2200 развалени или унищожени здания и повече от 850 хектара изгорена повърхност.

Губернаторът на Хавайските острови Джош Грийн предизвести на конференция в събота следобяд, че броят на жертвите ще продължи да пораства с напредването на спасителите . Кучета, подготвени да откриват тела, са обиколили единствено 3% от региона на търсене, сподели началникът на полицията в окръг Мауи Джон Пелетие. Стотици хора остават в неопределеност .

Длъжностни лица дадоха обещание да проучат щатските системи за уведомяване при изключителни обстановки, откакто някои поданици се усъмниха дали е направено задоволително, с цел да бъдат предизвестени, преди пожарът да завладее домовете им. Някои бяха принудени да навлязат в Тихия океан, с цел да избягат.

Сирените, ситуирани на острова, предопределени да предизвестяват за идни естествени бедствия, не са се задействали , а широкоразпространените спирания на електрозахранването и мобилните мрежи са попречили други форми на предизвестие.

Главният прокурор на щата Ан Лопес сподели, че стартира обзор на дейностите на локалните служби преди и по време на пожара, до момента в който Грийн сподели пред Си Ен Ен, че е разпоредил обзор на реакцията при изключителни обстановки.

Длъжностни лица описаха " кошмарно " комбиниране от фактори - в това число повреди в информационната мрежа, пориви напразно със скорост до 130 км/ч от крайбрежен вихър и обособен горски пожар на десетки благи разстояние, което направило съвсем невероятно координирането в действително време с Агенцията за ръководство на изключителни обстановки, която нормално издава предизвестия и заповеди за евакуация.

" С течение на времето ще можем да разберем дали бихме могли да защитим по-добре хората ", сподели Грийн. Той добави, че множеството пожари и рисковите ветрове основават извънредно сложни условия.

Броят на починалите трансформира пожара, който избухна във вторник, най-тежкото естествено злополучие на Хавайските острови, надминавайки цунамито, което умъртви 61 души през 1960 година, година откакто Хавайските острови станаха щат на Съединени американски щати.

Загиналите са и повече от, което беше най-високият брой жертви от пожар от 1918 година, когато пожарът в Клокет, в щатите Минесота и Уисконсин взе 453 жертви.

Местните управляващи са обезпечили хиляда хотелски стаи за хора, които са изгубили домовете си, и уреждат парцели чартърен, които да служат като жилища за засегнатите фамилиите, в коите те ще бъдат настанени гратис, сподели Грийн. Повече от 1400 души са настанени в спешни приюти.

Властите започнаха да пускат жителите назад в западната част на остров Мауи в петък, макар че изгорялата зона в Лахайна остана отцепан. Длъжностни лица предизвестиха, че там може да има токсични изпарения от тлеещи зони и споделиха, че издирвателните интервенции не престават.
 Расте броят на починалите при пожара на хавайския остров Мауи
Расте броят на починалите при пожара на хавайския остров Мауи

Град Лахайна е погубен от огъня, 1000 души са в неизвестност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР