Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Югоизточна Бразилия

...
Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Югоизточна Бразилия
Коментари Харесай

54 са жертвите на бурята в Бразилия

Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Югоизточна Бразилия набъбна до 54 души, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

Папа Франциск изпрати съболезнователно обръщение.

" Толкова доста от вас са изчезнали, толкоз доста хора са потърпевши... Изпращам ви моята непосредственост, увереността на моята молитва . Нека Бог ви благослови ", сподели аржентинският понтифик във видео, излъчено от формалния портал Vatican News.

По данни на държавното управление на щата Сао Пауло към 30 души към момента са в неопределеност, откакто през миналия уикенд в живописното курортно градче Сао Себастиао и покрайнините му за 24 часа паднаха дъждове повече от нормата за целия февруари .
 48 починали след наводненията и свлачищата в Бразилия
48 починали след наводненията и свлачищата в Бразилия

2500 души са били принудени да изоставен домовете си

Властите оповестиха, че най-големите дневни превалявания, регистрирани в миналото в Бразилия, са провокирали мощни наводнения и свлачища, които са раздрали нестабилно построените сгради по скатовете на хълмовете.

" До момента са доказани 54 смъртни случая ", съобщи държавното управление на щата Сао Пауло, измежду които 15 деца.

Продължават издирвателните и избавителните интервенции в регионите, където към 4000 души са били разселени от своите домове.

Приблизително 9,5 млн. от 215-милионното население на Бразилия живеят в региони с висок риск от наводнения или свлачища - най-вече в бедните квартали - фавели .
 750 са без дом след дъжда и свлачищата в Бразилия
750 са без дом след дъжда и свлачищата в Бразилия

44 души са починали, доста други се търсят

През последните години южноамериканската страна беше наранена от поредност смъртоносни метеорологични бедствия, които съгласно специалисти евентуално се утежняват от изменението на климата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР