Броят на жертвите на КОВИД-19 в САЩ надхвърля 1 милион,

...
Броят на жертвите на КОВИД-19 в САЩ надхвърля 1 милион,
Коментари Харесай

Броят на жертвите на Covid-19 в САЩ надхвърля 1 милион

Броят на жертвите на КОВИД-19 в Съединени американски щати надвишава 1 милион, демонстрира броене на Ройтерс, съгласно което страната е надхвърлила немислимата в миналото граница към две години след появяването на първите случаи.

Преминаването на символичната цифра е внезапно увещание за смайващите загуби, породени от пандемията, в миг, когато опасността от вируса избледнява в мозъците на доста хора.

Жертвите се равняват на към 1 на всеки 327 американци и са повече от цялото население на градове като Сан Франциско или Сиатъл.

На 11 март 2020 година, когато Световната здравна организация разгласи КОВИД-19 за световна пандемия, вирусът беше лишил живота на 36 души в Съединени американски щати. През идващите месеци болестта се разпространяваше със смайваща скорост, изключително в гъсто обитаеми региони като град Ню Йорк, като доближи и на практика всички точки на планетата. Броят на доказаните жертви на пандемията по света е 6,7 милиона души. Според СЗО същинският им брой евентуално е по-близо до 15 милиона.

Повечето жертви на КОВИД-19 бяха възрастни или с отслабени имунни системи, само че не бяха пощадени и здравите младежи. Болестта лиши живота на над 1000 деца в Съединени американски щати, а към 213 000 деца са изгубили най-малко един родител, отбелязва Ройтерс.

С отслабването на опасността от КОВИД-19 след вълната от омикрон през зимата, доста американци се отхвърлиха от маските и се върнаха в офисите. Ресторантите и питейните заведения още веднъж са цялостни, а вниманието на обществото се насочи към инфлацията и икономическите проблеми. Но откривателите към този момент работят по идната бустерна доза, до момента в който вирусът продължава да мутира.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР