Броят на ирландците, подали молби за помощи при безработица или

...
Броят на ирландците, подали молби за помощи при безработица или
Коментари Харесай

Безработните ирландци - повече, отколкото по времето на финансовата криза

Броят на ирландците, подали молби за помощи при безработица или за субсидиране на заплатата, се е утроил през март, сочат оповестени през днешния ден данни, представени от Ройтерс.

Заради икономическите последствия от коронавирусната зараза Ирландия е принудена да подкрепя 513 350 души или една пета от трудоспособното си население. Това е повече спрямо пика от интервала на международната финансова рецесия преди едно десетилетие.

Традиционните заявки за компенсации при безработица са се нараснали до 207 200 с отчитане на сезонните фактори. Още 283 037 души са поискали по-високата седмична сума от 350 евро, предвиждана да се изплаща на тези, които са останали без работа или са минали на кратко работно време вследствие на нарушената икономическа активност, оповестява Българска телеграфна агенция.

Други 25 104 чиновници са кандидатствали за краткотрайна дотация за заплатите през първите три работни дни на схемата, даваща опция на работодателите да изискат от страната да покрие 70 % от заплатите.

Към края на вчерашния ден близо 36 000 компании са се записали по схемата за дотации, заяви ирландският министър на финансите Паскал Донъхоу.

Очаква се идната седмица да бъде оповестено със забавяне и мартенското ниво на безработицата. През февруари тя бе 4,8 %. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР