Броят на хората, незаконно влезли на територията на Европейския съюз,

...
Броят на хората, незаконно влезли на територията на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Броят на нелегалните мигранти, влезли в ЕС през 2017 г., е намалял с 60%

Броят на хората, нелегално влезнали на територията на Европейския съюз, е понижен с 60 на 100 през 2017 година спрямо миналата година. Това разгласи през днешния ден европейската организация за отбрана на границите " Фронтекс " в отчет, представен от " Асошиейтед прес ".

През предходната година в Европейски Съюз са влезнали незаконно под 205 хиляди индивида от трети страни, до момента в който през 2016 година те са били 511 хиляди. За 2017 година броят на незаконно влезлите в съюза е най-малкият за интервал от четири години преди този момент, т.е. от рецесията през 2015-а, когато в Европейски Съюз влязоха към 1.8 милиона индивида.

В отчета на " Фронтекс " се показва още, че броя за 2017 година въпреки всичко е по-голяма от тази за интервала преди миграционната рецесия, когато в Европейски Съюз са дошли приблизително сред 72 и 140 хиляди незаконни мигранти годишно.

През предходната година пътят на мигрантите през Източното Средиземноморие и Западните Балкани е бил доста по-малко претрупан спрямо предходните години. Същевременно е записано удвояване по отношение на 2016 година на незаконните мигранти, преплавали Източното Средиземноморие до Европа - 23 хиляди.

" Сега Испания е под мощен напън ", сподели пред кореспонденти шефът на " Фронтекс " Фабрис Леджери. По думите му през предходната година в Испания са влезнали 21 хиляди незаконни мигранти, основно от Мароко, Алжир и Гвинея, до момента в който в Гърция е имало спад от 80 на 100 по отношение на 2016 година /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР