Броят на европейците, които в последно време са си поставили

...
Броят на европейците, които в последно време са си поставили
Коментари Харесай

ЕМА се тревожи от слабия интерес към реваксинация срещу COVID-19

Броят на европейците , които напоследък са си сложили бустерни дози ваксина против ковид , " по-скоро буди отчаяние “, съобщи Европейската организация по медикаментите ( ЕМА ), представена от Ройтерс.  

Средното равнище на реваксинация или слагане на бустерни дози измежду хората, изложени на най-голям риск от болестта, възлиза на едвам 29 %. 

" Притеснително е, че хората, които са най-застрашени от хоспитализация или от тежко протичане на ковид, нямат съответна отбрана “ , съобщи Марко Кавалери, началник на имунизационната тактика в Европейската организация по медикаментите. 

По думите му въпреки и през последните седмици да не се следи огромно увеличение новите случаи, през зимните месеци обстановката може да се промени.

Според последните данни на Световната здравна организация (С ЗО) през последните седем дни в Европейски Съюз са регистрирани 724 000 нови инфекции или с 11 % по-малко по отношение на миналата седмица. В началото на предишния месец, когато специалистите предупреждаваха за заплаха от нова коронавирус вълна, броят на новозаразените на седмична база доближи 1,5 милиона. 

Кавалери предизвести, че коронавирусът се развива с бързи темпове и че се появяват от ден на ден нови подварианти на Омикрон, които са резистентни на имунизациите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР