Броят на бездомните кучета във Варна не е известен. Последното

...
Броят на бездомните кучета във Варна не е известен. Последното
Коментари Харесай

Предстои преброяване на бездомните кучета във Варна

 Броят на бездомните кучета във Варна не е прочут. Последното броене е правено през 2016 година, а идващото ще бъде през есента, като да вземат участие в него ще бъдат поканени и представители на неправителствени организации. Това съобщи в предаването " Зала Пленарна " по Дарик зам.-кметът по сигурността на Община Варна Тодор Иванов, който добави, че популацията се е нараснала, до момента в който приютът в село Каменар е бил затворен.

" Приютът към този момент е ремонтиран и действа. Назначени са ветеринарен доктор, шеф, търсят се още гледачи и ловци. Гражданите на Варна могат да подават сигнали, като на тях има кой да реагира. Много неправителствени организации разгласяват погрешни информации в обществените мрежи, които нагнетяват публично напрежение и демотивират чиновниците. Желаещите да постъпят на работа са малко, защото заплатите не са огромни, работата не е от привлекателните, а също така има и отрицателно отношение в обществените мрежи. Много стопани изоставят на улицата домашните си кучета, които след това се развъждат и това основава доста проблеми ".

  

По кръстовищата на варненските булеварди и улици работят единствено няколко камери за видеонаблюдение. Те обаче са морално остарели и съвсем не правят работа, призна Тодор Иванов. Общината към този момент е инсталирала 525 нови камери, които са ситуирани най-вече по централната пешеходна зона, в Морската градина, в подлези, в учебни заведения и детски градини.

" Целта е градът да бъде оптимално кондензиран с камери. Идеята не е да следим жителите, а да се предотвратяват незаконни действия. Често изпращаме записи на такива на полицията ".

Тодор Иванов е последовател на предложенията за удължение на работното време на " синята зона " и на платеното паркиране в нейните граници през почивните дни.

  " Живущите в центъра на града заплащат абонамент, а няма къде да паркират.  Трябва да се откри решение. Често водачите не паркират на разчертаните места, а против тях, което затруднява трафика по тесните улици. От началото на годината са сложени скоби на 18 000 автомобила, а репатрираните коли са 3 110. Получаваме и десетки сигнали за изоставени по улиците коли, които са спрени от придвижване ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР