Броят на българите, които пазаруват хранителни стоки онлайн расте. Това

...
Броят на българите, които пазаруват хранителни стоки онлайн расте. Това
Коментари Харесай

Все повече българи пазаруват хранителни стоки онлайн

Броят на българите, които пазарят хранителни артикули онлайн пораства. Това демонстрира изследване на компанията за доставки Glovo. Българите от ден на ден избират да заобикалят опашките в супермаркетите в пиковите часове на деня, като поръчват артикули с доставка до у дома.

За 2023 година наклонността за доставки от супермаркети се е повишила с 46 на 100, като прочут растеж се следи при плануваните поръчки с доставка в избран час, а също и при поръчките с алтернатива за взимане от магазина, оповестяват от компанията, като споделят, че най-вече хранителни артикули през платформата за 2023 година са поръчани от супермаркет в Перник.

Тенденцията за извършване на покупки на хранителни артикули без нужда от очакване на опашки подрежда страната ни на трето място в Югоизточна Европа по доставки от супермаркети, незабавно след прилежащите Румъния и Сърбия.

Най-голям растеж в търговията на дребно в приложението, която обгръща профилирани магазини, се следи в категорията „ Домашни любимци “, където поръчките през 2023 година са се нараснали със 752 % по отношение на предходната година. Сред най-търсените артикули за животни са били храните за домашни любимци.

 графика
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР