Бронзовият медалист от Мондиал 2022 - Хърватия, е първият финалист

...
Бронзовият медалист от Мондиал 2022 - Хърватия, е първият финалист
Коментари Харесай

Нов футболен подвиг от Хърватите - ще играят финал в Лигата на нациите!

Бронзовият медалист от Мондиал 2022 - Хърватия, е първият финалист в заключителния шампионат от конкуренцията Лига на нациите. Макар и още веднъж да не бяха слагани измежду любимците за трофея, балканците сервираха сериозна сензация, побеждавайки на полуфинал Нидерландия с 4:2 след продължения. С оглед голямата класа на " шахматистите ", това можеше и да не бъде чак такова събитие, в случай че не се бе случило против домакините на шампионата, след реализирането на цялостен поврат и отбелязването на цели четири гола в мрежата на " оранжевите "!
 Далич се закани: Дошли сме в Ротердам, с цел да спечелим Лигата на нациите
Далич се закани: Дошли сме в Ротердам, с цел да спечелим Лигата на нациите

Вижте какво още сподели той

" Лалетата " имаха сполучливо първо полувреме, през което поведоха с 1:0 посредством Мален. След паузата обаче Хърватия трансформира футболните събития в напълно своя изгода посредством гол от дузпа на Крамарич и хубав диагонален изстрел на Марио Пашалич. Секунди преди последния съдийски сигнал, Ноа Ланг отърва нидерландците и запрати дуела в продължения, единствено с цел да видят последователите в Ротердам по какъв начин Петкович и Модрич довършват " оранжевите " с нови два гола за крайното 4:2

Така Хърватия ще спори за трофея с някой всред селекциите на Испания и Италия, които играят през днешния ден от 21:45.
 Снимка 622493
Източник:

Хърватите започнаха самоуверено макар враждебната атмосфера в Ротердам. Включванията на Иван Перишич създаваха най-вече проблеми за " лалетата ", а пък техният отговор пристигна след диагонален изстрел на Шави Симонс, който беше избавен от Ливакович.
 Дани Олмо пропуща полуфинала за Лигата на нациите
Дани Олмо пропуща полуфинала за Лигата на нациите

Има мускулна травма

В 23-ата минута Марио Пашалич можеше да откъсне главата на Нейтън Аке, откакто опит за задна ножица приключи с ритник в лицето на бранителя, който за наслада се отърва единствено с уплах.

В 31-ата Нидерландия откри път към вратата на противника. " Де Кайп " ликуваше посредством страхотна композиция, която мина поредно през Гакпо, Аке и Шави Симонс. След това кълбото стигна до Вийфе, а пък той мигновено продължи за Дониел Мален, който с хубав диагонален изстрел направи 1:0.

Негативният процес на събитията не отхвърли бронзовия медалист от последното Световно и в 53-ата минута балканците стигнаха до възобновяване на паритета. Коди Гакпо не видя Лука Модрич, който му открадна топката и трябваше да бъде съборен в наказателното поле. Реферът Ищван Ковач отсъди дузпа, а с виновната задача се нагърби Андрей Крамарич. Нападателят не сгреши против Бийол за 1:1.
 Родри е подготвен да накаже Италия в Лигата на нациите
Родри е подготвен да накаже Италия в Лигата на нациите

Вижте какво треньорът на Ла Фурия

Но това не беше всичко от момчетата на Златко Далич, които изненадващо стигнаха до цялостния поврат в 73-ата минута. Лука Иванушец обезпечи положително подаване за Марио Пашалич в наказателното поле, което разреши на звездата на Аталанта да приключи уместно с акуратен ъгъл в долния десен ъгъл.

До края Нидерландия направи всичко по силите си, с цел да остане в битката за първи важен за страната трофей от 1988 година насам. Пропуски на Ван Дайк и Гакпо отчайваха домакините, само че въпреки всичко щастлива развръзка имаше в последната секунда на седемте минути добавено време. Копмейнерс хвърли мощно от тъч, а след него " лалетата " центрираха, в границите на 30 секунди, в рискова непосредственост до Ливакович. След създалото се меле, кълбото доближи до непокрития Ноа Ланг, който с праволинеен удар под гредата докара нещата до продължения.
 Снимка 622494
Източник:

На старта на спомагателните 30 минути като промяна за Хърватия влезе Бруно Петкович, а малко по-късно таранът по приказен метод докара нещата до 2:3. Звездата на Динамо (Загреб) пое с тил по към вратата, а след елегантното му завъртане насочи страховит шут от над 20 метра, който препарира Бийол и още веднъж сложи " лалетата " в деликатна обстановка.

През второто продължение събитията станаха извънредно директни. Първото деяние пристигна от домакините, като Бергвайн стреля по диагонал, а Ливакович парира. С головата добавка обаче не съумя да се възползва негов съотборник. От другата страна на терена Марио Пашалич удари греда, а всичко завърши с настъпването на 114-ата минута. Маласия направи непростимо деяние в личното си наказателно поле, а прецизен от дузпа за крайното 4:2 се оказа Лука Модрич.
 Италия загуби значим бранител за Лигата на нациите
Италия загуби значим бранител за Лигата на нациите

Бастони е с температура
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР