Броколито и зелето са сред зеленчуците, които активно се борят

...
Броколито и зелето са сред зеленчуците, които активно се борят
Коментари Харесай

Зеле и броколи борят високото кръвно

Броколито и зелето са измежду зеленчуците, които интензивно се борят с високото кръвно налягане. Включете ги в менюто си и незабавно ще усетите разликата.

В зелето и броколито се съдържа глутаминова киселина. Тя е най-често срещаната аминокиселина, която е виновна за болшинството от растителните и животинските белтъци. Открива се в огромни количества още в пълнозърнестите храни, соевите произведения и твърдата пшеница, употребена за производството на паста.

Учени са се заели с нелеката задача да изследват какъв брой тъкмо е количеството на петте градивни аминокиселини на протеините в хранителния режим на Япония, Китай, Обединеното Кралство и Съединени американски щати. В проучването присъединяване взели 4 600 души на възраст 40 до 59 години. П

Получените данни били повече от безапелационни – колкото повече протеини употребява един човек, толкоз по-ниско е неговото кръвно. Основна роля за това има най-много глутаминовата киселина, която се открива в най-големи дози в броколито и зелето. Резултатите са оповестени в журнала на американската асоциация за сърдечно-съдови болести.

Учените разясняват, че макар връзката сред растителните протеини и заниженото кръвно налягане те няма по какъв начин да го излекуват вечно. Растителните протеини и глутаминовата киселина просто са част от здравословния метод на хранене.

 Високо кръвно

Ако човек от рано стартира да се придържа към главните правила за добър живот, проблеми с кръвното налягане не би следвало да се появят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР