Броени дни след като жители на столичния квартал “Бояна” излязоха

...
Броени дни след като жители на столичния квартал “Бояна” излязоха
Коментари Харесай

Главният архитект на район Витоша спря спортния комплекс на Даниел Боримиров

Броени дни откакто поданици на столичния квартал “Бояна” излязоха на митинг, с цел да защитят единствения останал стадион със свободен достъп, основният проектант на региона спря построяването на спортния комплекс на Даниел Боримиров върху терена. Неговата заповед бе публикувана от общински съветници от “Демократична България” във фейсбук.

Арх. Мирослав Русев показва, че отдръпва заповедта си на позволение на градеж “Спортен комплекс с футболни стадиони, трибуни, съблекални, обслужващи пространства и бистро”. Припомня се, че разрешението за градеж е в действие от 15 юни 2020 година и се прецизира, че капиталовият план не е удостоверен от възложителя - Столична община.

“В същия капиталов план върху текстовата и графичната част за възложител по Закон за устройство на територията е посочено Сдружение “Спортен клуб Витоша спорт 2015”. Същото сдружение няма качества на възложител по смисъла на член 161 от Закон за устройство на територията - не е притежател на парцела, не е лице, на което е учредено право на градеж в непознат парцел, или лице, което има право на градеж в непознат имот”, написа още в претекстовете.

Решението може да се апелира в 14 дневен период.

На 22 април жителите на столичния квартал " Бояна " излязоха на митинг в четвъртък, от 18 до 20 часа, с цел да изразят противоречие против проектите на някогашния футболен национал Даниел Боримиров да построи въпросния състезателен комплекс на игрището в столичния квартал. Местните образуваха гражданска самодейност " Да спасим стадиона в Бояна " или стадион " Кривуля ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР