Броени дни след като главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя

...
Броени дни след като главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя
Коментари Харесай

Сам Алтман официално се връща в OpenAI

Броени дни откакто основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела назначи някогашния основен изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман за началник на екип за модернизиран изкуствен интелект, OpenAI анулира решението и още веднъж назначи Алтман.

На 22 ноември OpenAI разгласи ново съглашение, с което приветства Алтман като основен изпълнителен шеф на компанията. Това решение беше доказано посредством формален туит. В момента OpenAI и Алтман работят дружно, с цел да уточнят детайлностите.

В отговор Алтман изрази ентусиазма си от повторното присъединение към OpenAI:

Изразявайки привързаността си към OpenAI, Алтман реши да се отдръпна от новопридобитата си роля в Microsoft. Надела поддържа завръщането на Алтман и президента Грег Брокман в OpenAI, като акцентира смисъла му за поддържане на растежа на организацията и ангажираността ѝ с нейната задача.

Краткото отдръпване на Алтман хвърли светлина върху ролята му за сливане на екипа. На 20 ноември 505 от 700-те чиновници на OpenAI подписаха писмо, в което подлагаха на критика борда за подкопаване на задачата на компанията посредством уволнението на Алтман.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР