Броени дни след като актьорът и художник Васил Василев-Зуека разкри,

...
Броени дни след като актьорът и художник Васил Василев-Зуека разкри,
Коментари Харесай

Лична трагедия сполетя Васил Василев-Зуека

Броени дни откакто артистът и художник Васил Василев-Зуека разкри, че му следва да открие втора своя галерия в Испания, където се реалокира да живее през 2021 година, той показа и за тежката си загуба, която е претърпял неотдавна.

Във видеовръзка с bTV актьорът сподели, че е изгубил майка си. Зуека призна, че се върнал в отечеството си за печалното събитие преди две седмици, и добави, че го е направил скрито, защото не желал да притегля ненужно медийното внимание към себе си. 
                             

Любимецът на българската аудитория уточни още, че се усеща доста благополучен със брачната половинка и сина си Стефан в Испания. Наследникът му е съумял бързо да се приспособява към новия живот на Пиринейския полуостров и в този момент се усеща отлично в локалното учебно заведение.

Припомняме, че преди този момент, за последно, Зуека беше у нас за откриването на изложбата си във Варна през март предходната година – шест месеца откакто емигрира в Испания. Тогава той с оскърбление показа думите: " Оставих една бедна България, върнах се в една освен бедна, само че и разрушена България " и призна, че не би се върнал още веднъж тук.  
                             

Една година по-късно Зуака освен че не е трансформирал мнението си, а даже го е затвърдил. Той бе безапелационен, че не би се върнал в България и че не изпитва носталгия към родината си.

По думите му рисуването изпълвало съвсем целия му ден, а, както към този момент знаем, скоро му следва и втора галерия на испанска земя. 
                             

" Обикновено това е моят фантасмагоричен свят. Опитал съм се посредством благи и всекидневни облици да го вкарам в един недействителен свят – този на въображението. " Така Васил Василев-Зуека показа втората си галерия, озаглавена " Моят свят ". Тя ще бъде открита още веднъж в изложба " Албир “ " в Аликанте, Испания. 

 
                             

Около 20 платна от експозицията засягат екзистенциалните тематики за любовта и другарството, за самотата, фантазиите и хубостта.

За сътворяването на множеството платна Зуека е употребявал акрил, както и строителни материали като смесители, гелове и такива за размер, които артистът постоянно вкарвал за основаването на творбите си. 

Актьорът не крие, че точно рисуването в този момент е катализатора, " пламъчето ", което го кара да " гори ", да се усеща жив и пълностоен, изпълнен с креативна наслада и задоволство. 
                             

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР