Броени дни преди 14 февруари музиката ни събира под знака

...
Броени дни преди 14 февруари музиката ни събира под знака
Коментари Харесай

Оперните певици Росица Метаниева и Весела Янева повеждат на музикално пътешествие “Любов и вино

Броени дни преди 14 февруари музиката ни събира под знака на хилядолетната и постоянно млада връзка сред “Любов и вино ”. Концертът на сопраното Росица Метаниева и мецосопраното Весела Янева обаче не просто отбелязва тази зряла любов, а ражда един нов, непредвиден романс - опера, оперета и мюзикъл се впускат в обятията на неангажираща конюнктура на столичния клуб " Грамофон " на ул. " Будапеща " 6, споделиха уредниците на събитието пред Lupa.bg. Тук на по чаша вино всеки може да отвори сетивата си за музиката. Концертът " Любов и вино " е на 11 февруари от 18 часа.

Плътният, величествен глас на Весела Янева и фееричните, полетни колоратури на Росица Метаниева разкриват многоликата същина на най-великото възприятие. Пламенната Кармен, игривата Мюзета ( “Бохеми ”), раздвоената Силва ( “Царицата на чардаша ”) са част от персонажите, които описват своята лична версия за любовта. 



Весела Янева по време на Коледен концерт на Фондация " Стоян Камбарев ", чийто ръководител е Деси Тенекеджиева, на сцената на Варненската опера

На своя страна глас на възприятията на глуповатия Неморино ( “Любовен балсам ”) и завладяващия Фантом ( “Фантомът на операта ”) дават тенорът Хрисимир Дамянов, солист на Софийската опера и балет, и Георги Кючуков a.k.a Mr. VoG, победител в телевизионния формат “Музикална академия ”. Всички тези истории в музика ще прозвучат под съпровода на Милен Станев - дългогодишния основен корепетитор на Софийската опера и балет.

 



Росица Метаниева по време на концерта " Музикалните шедьоври на
именития Енио Мориконе " по концепция и сюжет на Юлия Манукян и диригент Левон Манукян със Симфониета - Видин

След като приключва Националната музикална академия в София, Росица Метаниева специализира във Флоренция в академия “Луиджи Керубини ”. Развива дейна концертна активност, включваща разнородни планове, като последният от тях показва музиката на Енио Мориконе с диригент Левон Манукян.



Георги Кючуков - Mr. VoG победител в телевизионния формат
" Музикална Академия "

Весела Янева специализира в Академия “Борис Христов ” към Български културен институт в Рим, Италия. Стипендиант на фондация “Райна Кабаиванска ” и фондация “Стоян Камбарев ”, Весела е солист на Софийската опера и балет, където продължава да разпростира своя богат репертоар от функции.

Входът за концерта “Любов и вино ” е 15 лв. и се заплаща на място. Организаторите шеговито намигват, че дрескодът е свободен, по-скоро като за бар, в сравнение с за опера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР