Броени дни остават до ежегодната среща на осиновените деца и

...
Броени дни остават до ежегодната среща на осиновените деца и
Коментари Харесай

Осиновители и осиновени деца се събират в събота във Варна

Броени дни остават до годишната среща на осиновените деца и техните осиновители, която по традиция се организира третата събота на месец юни в Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал „ Виница “, научи Moreto.net. Тази година датата е 15 юни, а началото в 10,30 ч. Много изненади, игри, награди и богата концертна стратегия, готови от екипа на Димитър Увалиев, чакат децата. Специално за тях тази година в 19-ото издание на празника „ Аз и моето семейство “ ще взе участие и един от любимците им – Галин Гинев, артист от варненския Държавен куклен спектакъл.

„ Добре пристигнали са всички осиновени деца със фамилиите си, без значение дали са били в нашия комплекс или при приемни родители “, изясни доктор Джанкова, шеф на ДМСГД – Варна. Тя посочи, че за последните 15 години от лечебното заведение са осиновени 1234 деца. „ С екипа ми изпитваме огромно задоволство, защото всяка година десетки деца идват още веднъж при нас, с цел да споделят щастието си. Виждаме ги по какъв начин порастват и сме спокойни, че са в положителни ръце. Наскоро ме потърси млада девойка, единствено с цел да ми благодари за любящата си майка. Усещането е неописуемо “, показа доктор Джанкова. Тя добави че доста хора употребяват празника, с цел да опишат на децата си техните персонални истории. Атмосферата и взаимната любов подготвят това да се случи оптимално естествено и безболезнено за децата.

Всяко лято Домът за медико-социални грижи за деца – Варна приема и десетки девойки и момчета, дружно с техните осиновители от чужбина. Те идват водени от желанието на децата да видят първия си дом. Най-често това са фамилии от Съединени американски щати, Италия, Германия, Франция. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР