Броени дни ни делят от появата на електрическо Mini.Идващата след

...
Броени дни ни делят от появата на електрическо Mini.Идващата след
Коментари Харесай

Очакваме през 2019-та: Mini става електрическо

Броени дни ни разделят от появяването на електрическо Mini.Идващата след броени дни 2019 година ще означи емблематична нова глава в историята на симпатичната марка Mini . Тогава би трябвало да забележим първият електрически модел серийно произвеждане, който компанията сподели през лятото на тази година. Наречен просто Mini Electric, неговият дизайн е композиция от обновената визия на моделите от 2018 година И аеродинамичните детайли на концептуалният е-модел – всичко това с щипка от обичайния несъразмерен дизайн на кормилото от 80-те години.
Най-напред е-концепцията на Mini бе показана по време на проби в Алпите, с цел да се види държанието на автомобила при изключително ниски температури.



„Електрическият ни модел дава отговор на новите провокации по този начин, както истинският направи това през 1959 г.“, споделя компанията.

Конкретните параметри на модела към момента не се знаят, само че най-новата версия на електрическия i3 на компанията-майка BMW обезпечава към 300 км пробег при 180 коня. Новите електрически коли на Mini ще се създават в завода в Оксфорд тъкмо 11 години след появяването на също толкоз новаторската и лимитирана Mini E серия, от която и съществуват единствено 600 бройки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР