Броени часове ни делят от началото на Sofia Open. Oсмото

...
Броени часове ни делят от началото на Sofia Open. Oсмото
Коментари Харесай

Жребият за пресявките на Sofia Open: Двама българи в игра и завръщането на шампиона

Броени часове ни разделят от началото на Sofia Open. Oсмото издание на ATP 250 конкуренцията ще започва през утрешния ден с мачовете от квалификациите, които ще се проведат в зала " София ", а двама български представители ще вземат присъединяване в тях - Янаки Милев и Александър Донски.

19-годишният Милев ще дебютира на ATP конкуренция на сингъл и несъмнено заслужава този късмет, имайки поради, че стартира сезона отвън топ 1000, а в този момент се намира под номер 494 в международната класация и към този момент може да се похвали със завоюването на две трофеи от сериите " Фючърс ".

Александър Донски пък ще размени Адриан Андреев в пресявките на шампионата, откакто третата ни ракета се отхвърли непринудено от присъединяване. Донски непроменяемо играе на Sofia Open от 2018-та година насам и даже преди две години надигра Юрий Родинов (тогавашен номер 144), с цел да доближи до финалния кръг на квалификациите, а също така през предходната година доближи до 1/4-финалите на двойки дружно с Александър Лазаров.

За страдание, то Донски загуби доста позиции през последната година в ATP класацията на сингъл, тъй като се концентрира върху изявите си в карето и все още се намира под номер 939, само че през 2022-ра доближи до 525-то място в света.

Жребият за надпреварата отреди Милев да се изправи против Нерман Фатич, който е характерен клей кортър и несъмнено няма да се усеща удобно на закритите твърди кортове в зала " София ". Босненецът се намира под номер 226 в света и единствено един път в кариерара си е печелил поредни мачове на сходно покритие.

Ако младежът съумее да реализира триумф над Фатич, то за влизане в главната скица ще срещне един всред Виталий Сачко (световен номер 167) и Алтуг Челикбилек (световен номер 291), които общо си поделят 4 трофеи в Чаланджър Тура.

Късметът на Донски надалеч не беше толкоз добър, защото му следва среща с втория подложен - Николас Морено Де Алборан. Американецът е 155-ти в света и доближи до финалните кръгове на пресявките за Ролан Гарос и Уимбълдън, като също по този начин може да се похвали с купа на Чаланджъра в Тайлър, където надделя Михаил Кукушкин на финала.

Любопитното е, че Донски през днешния ден завоюва 1/4-финалния си мач от фючърса в тунизийски град Монастир, само че ще би трябвало да се откаже прибързано от конкуренцията, с цел да дойде в точния момент за квалификационната си среща в София.

Друга забавна детайлност е, че миналогодишният първенец Марк-Андреа Хюслер също ще се изявява в пресявките през тази година и следва да забележим дали е кадърен да реализира ново знамение на българска земя.

Пълен чоп за пресявките на Sofia Open 2023:

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР