Broadcom е в преговори за придобиване на компанията за облачни

...
Broadcom е в преговори за придобиване на компанията за облачни
Коментари Харесай

Broadcom води преговори за придобиването на VMWare

Broadcom е в договаряния за придобиване на компанията за облачни технологии VMware, настояват източници, близки до договорката, представени от Bloomberg. Ако стане факт, придобиването ще разшири портфейла на американския производител на чипове в областта на профилираните софтуерни артикули.

Обсъжданията не престават и към този момент няма гаранция, че ще завършат с покупка, настояват източниците на изданието.

VMware сега има пазарна оценка от към 40 милиарда $. Предполага се, че евентуалната цена на договорката ще бъде по-висока от тази сума.

Трансакцията би допълнила серията от придобивания, осъществени от основния изпълнителен шеф на Broadcom Хок Тан, който съумя да построи една от най-големите и най-диверсифицираните компании в промишлеността на чиповете. Софтуерът беше един от основните ѝ цели през последните години, като Broadcom купи CA Technologies през 2018 година и бизнеса с продуктите за киберсигурност на Symantec Corp. през 2019 година

Засега нито от Broadcom, нито от VMWare са коментирали публично информацията за възможната договорка.

Broadcom създава необятна гама от електронни съставни елементи, които се употребяват във всичко - от смарт телефони до индустриално съоръжение. Но центровете за данни се трансфораха в сериозен източник на напредък за компанията и софтуерните артикули обезпечават на компанията повече способи да се насочи към този пазар.

Преди това Broadcom водеше договаряния за придобиване на софтуерната компания SAS Institute Inc., само че те завършиха предходната година без договорка.

Офертата на Хок Тан за закупуването на конкурентния производител на чипове Qualcomm Inc. също беше несполучлива, откакто срещна съпротивата на тогавашния американски президент Доналд Тръмп.

VMware, учредена през 1998 година, е от Силициевата котловина, която към този момент сменя притежателя няколко пъти. Тя изобрети по този начин наречения програмен продукт за виртуализация, който консолидира приложения и работни натоварвания на по-малък брой сървърни компютри, като употребява всеки сървър за работа с повече от една стратегия.

Но защото от ден на ден задания се реалокират в "облака ", VMware изпитваше усложнения да поддържа растежа. В последна сметка компанията построи тясно партньорство с Amazon.com, която е един от най-големите снабдители на облачни услуги.

VMware беше добита от колоса за технологии за предпазване на данни EMC Corp. през 2004 година След това тази компания продаде част от своя дял като част от първичното обществено предложение на VMware три години по-късно, а по-късно бизнесът мина към Dell Technologies. Миналата година доставчикът на облачни услуги се отдели от Dell, само че, по данни на Bloomberg, Майкъл Дел и частната капиталова компания Silver Lake остават водещи вложители във VMware.

Софтуерът би оказал помощ на Broadcom да понижи зависимостта си от производството на чипове. Но предходните опити на компанията да навлезе на този пазар не постоянно са били "аплодирани " от вложителите. Тан твърди, че търси бизнеси, които заемат мощна пазарна позиция и могат да станат по-печеливши, без да се наливат големи вложения.

Акциите на Broadcom и VMware се намалиха с към 18% тази година, наранени от спада на финансовите пазари. Но те не бяха повлияни толкоз мощно, колкото доста от останалите софтуерни компании в Съединени американски щати

Производителите на чипове като Broadcom се радват на мощни продажби през последните години, подхранвани от разпространяването на полупроводниците във от ден на ден артикули.

Тан обаче предизвестява, че времената на взрив евентуално няма да продължат още дълго.

Дори откакто даде оптимистична прогноза за продажбите през март, той сподели, че промишлеността на чиповете няма да може да резервира актуалната си траектория. Той чака продажбите да се забавят до междинните си исторически темпове на напредък от към 5%.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР