Британците може да имат достатъчно късмет да зърнат лунно затъмнение,

...
Британците може да имат достатъчно късмет да зърнат лунно затъмнение,
Коментари Харесай

Затъмнение в Обединеното кралство 2024 г.: Кога и къде да видите лунното събитие – и неговото духовно значение

Британците може да имат задоволително шанс да зърнат лунно затъмнение, което би трябвало да се появи на нощното небе довечера.

Луната довечера се назовава Луната на червеите и получи името си въз основа на първите червеи, които ще излязат на повърхността след размразяването на земята, отбелязвайки края на зимата. Също по този начин е обвързвано с разнородни и изобилни реколти. Други имена включват целомъдрена луна, луна на гибелта, луна на кора и луна на сок, след потупването на кленовите дървета.

Наблюдателите на звезди в Япония, източната половина на Австралия, Северна и Южна Америка, западната половина на Африка, Западна Европа – и няколко океана и елементи от Антарктика – ще видят полусенково лунно затъмнение сред 24-25 март. Промените в това затъмнение обаче може да не се виждат с просто око. В Обединеното кралство ще бъде мъчно да се зърне изцяло луната.

Картите, показани на уеб страницата за астрология EarthSky, демонстрират по какъв начин Обединеното кралство може да получи най-до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР