Британското военно разузнаване свърза неотдавнашното посещение на министъра на отбраната

...
Британското военно разузнаване свърза неотдавнашното посещение на министъра на отбраната
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване обяснява посещението на Шойгу в Украйна със съревнование с Пригожин

Британското военно разузнаване свърза неотдавнашното посещаване на министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу в Украйна с негово вътрешно състезание с създателя на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9737
На 4 март съветското министерство на защитата разгласява видеокадри от визитата, написа през днешния ден във всекидневната сводка, оповестена в " Туитър ". Британското военно разузнаване отбелязва, че Сергей Шойгу не посещава постоянно съветските войски в Украйна, и написа за " реалистична опция " това " частично да е било в отговор " на публикуван неотдавна запис, на който Пригожин също е на фронта.

Частната военна компания " Вагнер " и министерството на защитата на Русия имат спор, който е в светлината на прожекторите, и за Шойгу евентуално е значимо да бъде сравняван с Пригожин, написа в сводката.

Британското военно разузнаване обръща внимание, че единственият съветски полеви пълководец, показан на записа от 4 март, е генерал-полковник Рустам Мурадов. За отбелязване е, че Мурадов дава отговор за настъплението към град Угледар в Донецка област, където няколко съветски офанзиви през последните три месеца се провалиха.

Британското военно разузнаване счита, че по всяка възможност съветското командване до неотдавна е считало, че възможен триумф при Угледар, на повече от 100 километра южно от Бахмут, би разрешил действен пробив през украинските отбранителни линии. Хората, които възнамеряват " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна евентуално са изправени пред алтернативата дали да бъде изработен още един опит да бъде високомерен този град или напъните да бъдат пренасочени към Бахмут, също в Донецка област, или още по на север - към Кременная, в прилежащата Луганска област, се отбелязва в умозаключение в сводката, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР